Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 11-05-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 11.30 uur

Gewapende overval

UTRECHT Vrijdagochtend heeft een gewapende overval plaatsgevonden in een winkel aan de Seinedreef.

Om 09.30 uur kreeg de politie een melding binnen. Een medewerkster van de winkel werd bij het openen van de winkel door twee gemaskerde, bewapende mannen overvallen. Zij werd vervolgens gedwongen de kluis te openen en de verdachten zijn er met een aanzienlijk geldbedrag vandoor gegaan. De recherche van het politiedistrict Utrecht noord zoekt getuigen die rond het genoemde tijdstip iets opvallends hebben gezien. Hiervoor kan contact worden opgenomen via het telefoonnummer 0900 8844.

Aanhouding diefstal auto

UTRECHT Vrijdagochtend is een man aangehouden op verdenking van diefstal auto.

Omstreeks 11.30 zag de politie een voertuig geparkeerd staan op het Jaarbeursplein. Het voertuig was als gestolen opgegeven. Terwijl op afstand gewacht werd op een takelwagen om het voertuig weg te slepen, stapte een 35-jarige man uit Utrecht in de auto. De politie heeft de man vervolgens aangehouden en voor verhoor naar het hoofdbureau overgebracht.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Vrijdagmiddag is een 3-jarige jongen aangereden door een personenauto op de Sint Maartendreef waardoor hij lichte verwondingen opliep.

Omstreeks 16.30 kreeg de politie de melding binnen van de aanrijding. Hier bleek de jongen, afkomstig uit Utrecht, te zijn aangereden. De jongen liep met zijn moeder voorbij de bushalte Rio Brancodreef waar een bus de passagiers liet uitstappen. De jongen rende plotseling voor de bus langs de weg op waardoor de bestuurdster van een inhalende personenauto de jongen niet zag en de jongen tegen de zijkant van de auto aanliep. De auto raakte hierdoor licht beschadigd en de jongen is met licht letsel naar het ziekenhuis Oudenrijn vervoerd.

Aanhoudingen vernielingen

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie vijf verdachten aangehouden op verdenking van het vernielen van een abri op de Catherijnesingel.

Omstreeks 21.30 kreeg de politie de melding binnen van de vernieling van de abri waarbij een vijftal jongens betrokken zouden zijn. Op basis van het verkregen signalement heeft de politie een groep aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau Tolsteeg. Aldaar bleek slechts een van de jongens, een 15-jarige jongen uit Utrecht, verdacht te zijn. Tegen hem wordt verbaal opgemaakt en allen zijn heengezonden.

Aanhoudingen diefstal auto
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie een viertal mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Tijdens de surveillance van de politie gedroeg een tegemoetkomende auto op de Laan van Chartoise zich opvallend en na achtervolging werd de auto op de Kloosterstraat stil gezet en vluchtten vier mannen uit de auto. De mannen gingen er te voet vandoor en diverse agenten hebben na achtervolging de mannen aangehouden. Van het voertuig was het contactslot verbroken, evenals de sloten van de deuren.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 11-05-2002 '
Lees ook