Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Getuigen straatroof gezocht

UTRECHT- Op de Boven Zevenwouden is op dinsdagmorgen 11 februari omstreeks 11.10 uur een 76-jarige vrouw uit Utrecht met geweld beroofd van haar tas.

De vrouw liep die morgen op de Boven Zedenwouden, toen zij werd aangesproken door een jongentje. Deze vroeg aan de vrouw de weg naar de Hondsrug. Zij wees de jongen in de richting van de Hondsrug en vervolgde toen haar weg. Ineens voelde de vrouw dat haar tasje uit haar hand werd gegrepen door dezelfde jongen die haar zonet had aangesproken. De vrouw probeerde de jongen vast te pakken, maar deze sloeg haar opzettelijk een paar keer. Toen de dader probeerde te vluchten, ging de vrouw erachteraan. Hierbij kwam zij ten val en liep verwondingen op aan haar gelaat en rechterhand.

De jongen had een licht getinte huidskleur, was tussen de 10 en 12 jaar oud. Ongeveer 1.50 meter lang, had een smal gezicht en tenger postuur. Hij had zwart haar met stekels.

De politie verzoekt getuige(n) van deze straatroof contact op te nemen met de politie district Tolsteeg op telefoonnummer 0900-8844.

Politieagent gewond bij aanhouding

UTRECHT- Op dinsdagmiddag is een agent gewond geraakt bij de aanhouding van een 16-jarige jongen.

Agenten hielden een 13-jarige jongen aan op Hoog Catharijne nadat deze niet weg wilde gaan op verzoek van de agenten en het ook nodig vond om één van de agenten te beledigen. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Kort na de aanhouding kwamen zes vrienden van de verdachte naar het bureau. Agenten probeerden de jongens duidelijk te maken dat zij de verdachte niet mochten spreken en verzochten hen te vertrekken. Eén van de jongens wilde niet naar buiten, waarop hij ook werd aangehouden. Tijdens deze aanhouding probeerde de 16-jarige jongen uit Utrecht zich los te maken, waardoor hij zijn hoofd achterwaarts bewoog en de neus raakte van één van de agenten. De agent raakte hierbij gewond aan zijn neus. Beide jongens zitten vast voor verhoor.

Drie inbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT- De politie heeft op dinsdagavond omstreeks 18.35 uur drie jongens aangehouden voor het inbreken in een winkel aan de Plantage.

De eigenaar van de winkel had die avond gezien dat de deur van de winkel openstond en drie jongens het pand binnengingen. Toen de politie ter plaatse was, zagen de getuigen de drie verdachten lopen en wezen deze aan, alle drie renden meteen weg bij het zien van de agenten. Twee van de verdachten, 17 en 18 jaar uit Utrecht konden worden aangehouden op de Amsterdamsestraatweg. De derde jongen, 16 jaar en ook wonend in Utrecht werd aangehouden op de Acacialaan. Eén van de jongens bekende direct in het pand te zijn geweest met de andere twee verdachten. Alle drie zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verhoor. De jongens hadden geen buit gemaakt.

Drie mannen aangehouden voor woninginbraak

UTRECHT- Op maandagavond om 21.25 uur heeft de politie drie mannen, 28, 30 en 31 jaar oud en allen wonend in Amsterdam aangehouden voor het inbreken in een woning aan de Pablo Nerudastraat.

Door een getuige was gezien dat de drie mannen in de achtertuin van de woning stonden en probeerden de woning binnen te gaan. De politie is met meerdere voertuigen ter plaatse gegaan. Daar zagen agenten een voertuig met drie mannen wegrijden. Op de Eykmanlaan konden de drie verdachten worden aangehouden. In de auto werden computeronderdelen en een kluis teruggevonden, deze waren afkomstig uit de woning. De drie mannen zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten voor verder verhoor.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 12-02-2003 '
Lees ook