Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Aanrijding onder invloed

UTRECHT Zaterdagmiddag kreeg de politie een melding van een aanrijding op het Boerhaaveplein waarbij de partijen het niet eens konden worden.

Omstreeks 16.50 uur had een 51-jarige man uit Utrecht een aanrijding veroorzaakt. De man wilde van niets weten en politie werd gewaarschuwd. Ter plaatse constateerde de agenten dat de Utrechter gedronken had. Na een eerste blaastest bleek dat hij onder invloed was.
De Utrechter werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van zeven uur werd de man naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Straatroof

UTRECHT Zaterdagmiddag vond op de Kievitdwarsstraat een straatroof plaats waarbij een laptop vanaf de achterbank van een auto werd geroofd.
Een 35-jarige vrouw uit Utrecht reed met haar auto vanaf de Willen van Noortstraat in de richting van de van Humboldstraat. Zij had vanaf dat moment het vermoedde dat zij gevolgd werd door twee jongens op een scooter.

Toen de Utrechtse de Wittevrouwensingel opreed om een parkeerplek te zoeken, moest zij stoppen voor de splitsing. Op dat moment merkte zij dat één van de jongens aan het achterportier aan het rommelen was. Vermoedelijk kreeg de jongen het portier niet open en sloeg hij plotseling de ruit in.

De verdachte greep een laptop die op de achterbank stond en vluchtte samen met de tweede verdachte weg op de scooter. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Tijdens de surveillance werden twee agenten in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei op het Vredenburg aangesproken door getuigen. Zij hadden een vechtpartij gezien waarvan de verdachten nog op het Vredenbug zouden lopen.

Omstreeks 03.30 uur hield de politie op het Vredenburg een 23-jarige man uit Utrecht aan. De man zou zonder enige aanleiding een 18-jarige man uit Nieuwegein op zijn gezicht geslagen hebben. Tijdens de aanhouding verzette de verdachte zicht hevig. Een vriend van de verdachte een 18-jarige man uit Utrecht vond het op dat moment nodig één van de getuigen een kopstoot te geven. Ook deze man 18 jaar en afkomstig uit Utrecht - werd aangehouden.

Beide verdachten kregen een proces-verbaal voor mishandeling en belediging.

Autodieven aangehouden

UTRECHT Zaterdagavond zijn op aangeven van een getuige drie mannen aangehouden voor het stelen van een auto.

De politie werd omstreeks 19.05 uur gebeld door een getuige. Die had zojuist gezien dat drie mannen op de Oude Geinlaan uit een auto kwamem en vermoedelijk de audioapparatuur uit de auto hadden gestolen. De mannen waren weggelopen in de richting van de Linschotensingel. Aan de hand van het opgegeven signalement zag de politie enige tijd later drie mannen in een voertuig op de Linschotensingel zitten. De mannen waren bezig audio apparatuur in te bouwen.

De drie - 17, 19 en 21 jaar oud allen afkomstig uit Utrecht werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat de verdachten vermoedelijk de auto op de Korte Nieuwstraat hadden gestolen. Vervolgens werd de audioapparatuur uitgebouwd en overgezet in hun eigen voertuig.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 12-05-2002 '
Lees ook