Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Inbreker aangehouden

UTRECHT- Op woensdagochtend werd een 19-jarige man aangehouden nadat hij had ingebroken in een winkel.

Omstreeks 02.30 uur hoorde een getuige glasgerinkel in de Twijnstraat en waarschuwde de politie. Deze zag op de Twijnstraat een scooter met daarop twee personen hard wegrijden. De achtervolging werd ingezet en ging via de Lange Smeestraat, Catharijnesingel naar de Daalsetunnel. Op de Kanaalstraat lieten de opzittenden de bromfiets vallen en gingen te voet verder. Na een korte zoektocht troffen de agenten de 19-jarige man bibberend aan onder een auto die stond geparkeerd aan het Wolf en Dekenplein. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De politie doet onderzoek naar de tweede persoon. Onderzoek wees uit dat er was ingebroken in een winkel aan de Twijnstraat. Hierbij werd een ruit vernield en vermoedelijk enkele goederen weggenomen.

Aanrijdingen letsel

UTRECHT- Op dinsdagavond werd een fietser uit Utrecht (leeftijd onb.) aangereden door een 33-jarige automobiliste uit Utrecht. Omstreeks 19.30 uur reed de fietser over t Goylaan en stak de kruising over aan de Hoofd Graaflandstraat. Hier reed op dat moment de 33-jarige automobiliste. Een aanrijding volgde en door de klap raakte de fietser bewusteloos en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hier kwam hij weer bij en bleek in ieder geval een zware hersenschudding te hebben. Het is nog onduidelijk hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden.

UTRECHT- Op dinsdagmiddag raakte een 32-jarige fietser licht gewond na een aanrijding. Omstreeks 13.50 uur stond de Utrechter op zijn fiets te wachten voor een verkeerslicht aan het Westplein. Toen hij groen licht kreeg reed hij de weg op en werd hier aangereden door een 28-jarige automobilist uit Hoorn die het rode verkeerslicht negeerde. De fietser kwam tegen de voorruit van de auto terecht waardoor de ruit volledig werd vernield. De fietser stond weer op, klopte het glas van zijn kleding en mankeerde op het oog niets. Gezien de kracht van de aanrijding achtte het ambulance personeel het toch verstandig om zich te laten onderzoek in het ziekenhuis.

Belediging agenten

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een 34-jarige man aangehouden omdat hij de middelvinger naar agenten had uitgestoken. Agenten surveilleerden op het Zandpad en zagen autos staan in het parkeerverbod. Deze kregen een bekeuring en kennelijk was de 34-jarige Utrechter het hier niet mee eens en stak zijn middelvinger omhoog naar de agenten. De man werd aangehouden en kreeg op het bureau een bekeuring van 130 euro.

Verkeerscontrole

UTRECHT- Op dinsdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Brennerbaan van 14.30 uur tot 15.30 uur. Hier kregen 24 automobilisten een bekeuring voor het rijden met te hoge snelheid, rijden zonder gordel en het niet hebben van een APK.

Van 14.30 tot 16.30 uur werd er een snelheidscontrole gehouden op de Cartesiusweg. In totaal werden 1062 voertuigen gecontroleerd en hiervan reden er 145 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 12-06-2002 '
Lees ook