Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 12.15 uur
Gewapende overval

UTRECHT Op vrijdagmiddag heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een winkel aan het Smaragdplein. De dader heeft een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Op het moment dat de overvaller om ongeveer half zes binnenstapte waren een medewerker en een klant in de winkel aanwezig. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de medewerker de kassa openen. De dader is vervolgens met een onbekend bedrag de winkel uitgelopen.

De overvaller droeg tijdens de overval bivakmuts, maar is later door getuigen buiten zonder bivakmuts gesignaleerd. De verdachte is een man van 30 à 35 jaar, heeft zwart haar en een getinte huidskleur. Hij is
1.70 à 1.75 meter groot en droeg een spijkerbroek en vermoedelijk een wit T-shirt en een beige jas. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole op de Marnixlaan

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond tussen kwart voor acht en kwart over negen een snelheidscontrole gehouden op de Marnixlaan.

Op de Marnixlaan geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 542 voertuigen die gecontroleerd werden, reden er 129 te hard. De hoogst gemeten snelheid die werd geconstateerd was 103 km/u.

Brutale diefstal uit auto

UTRECHT Vrijdagavond is de laptop van een 29-jarige vrouw uit de auto gestolen, terwijl ze er zelf naast zat.

De vrouw, afkomstig uit Utrecht, stond om ongeveer zeven uur met haar auto langs de Hoogravense weg geparkeerd om even op de wegenkaart te kijken. Een jongen op een bromfiets sloeg vervolgens de ruit van het rechter voorportier in en nam de laptoptas weg van de passagiersstoel. In de tas zaten een IBM laptop en een Nokia headset en wat accessoires. Van de dader ontbreekt ieder spoor.

Aanrijding bij het Majellapark

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 43-jarige man, kennelijk in beschonken toestand, met zijn auto tegen een paaltje gereden. Hij liep hierbij een lichte verwonding aan zijn hoofd op.

De politie trof de man, afkomstig uit Utrecht, zittend in zijn auto aan. Hij had een bebloed gezicht en rook naar alcohol. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau om een ademtest te doen. De man bleek niet in staat om te blazen en was ook niet in staat om een verklaring af te leggen. Door een arts is er vervolgens bloed afgenomen. Onderzoek zal uitwijzen of de bestuurder te veel gedronken heeft.

Met drank op achter het stuur
UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag vond een kop/staart aanrijding plaats op de Damstraat in Utrecht. De schade aan de voertuigen bleef beperkt, maar wel bleek dat één van de bestuurders te diep in het glaasje had gekeken.

Toen de politie ter plaatse kwam constateerden zij dat de bestuurder, een 22-jarige man uit Utrecht, onvast ter been was en met een dubbele tong sprak. De man is voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij mocht het politiebureau met een rijverbod van 9 uur het politiebureau verlaten. De bestuurder zal zich nog voor de rechter moeten verantwoorden.

Agressieve automobilist
UTRECHT Zaterdagochtend, omstreeks twee uur, zijn op de Korte Jansstraat verschillende mensen het slachtoffer geworden van een agressieve automobilist.

De automobilist reed met hoge snelheid over het Oudkerkhof en bracht daarbij verschillende voetgangers in gevaar. De bestuurder stopte en begon, samen met zijn medepassagiers, te schelden tegen een voetganger die zojuist de weg was overgestoken. Een stukje verder, op de Korte Jansstraat stopte hij opnieuw bij dezelfde voetganger, die met haar vriendinnen was doorgelopen. De bestuurder stapte uit en deelde een aantal rake klappen uit.

Agenten zagen dit tijdens hun surveillance en snelden ter plaatse. Zij zagen dat twee vrouwen en een man door de agressieve bestuurder werden geslagen. De agenten wisten de vechtersbaas aan te houden en mee te nemen naar het bureau. Omdat dit gepaard ging met het nodige verzet wisten de passagiers van de auto te ontkomen.

De dader is gearresteerd en de politie heeft de zaak in behandeling.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht, 12.15 uur '
Lees ook