Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.50 uur

28 illegale werknemers aangehouden

UTRECHT De vreemdelingendienst van de Politie regio Utrecht heeft donderdagavond een groot aantal illegale werknemers aangehouden.

De politie was al op de hoogte dat in een bedrijf aan Lage Weide een groot aantal werknemers werkte met vervalste identiteitsbewijzen. Bij onderzoek in het bedrijf werden omstreeks 19.45 uur 28 illegale werknemers aangetroffen. De werknemers werden aangehouden en bleken voornamelijk uit Bulgarije en Afrika afkomstig te zijn.

Na onderzoek en verhoor werden alle illegalen heengezonden door een te kort aan celcapaciteit. De Vreemdelingendienst was op de hoogte dat er mogelijk een gebrek aan cellen zou zijn, maar besloot toch in te grijpen om te voorkomen dat er 28 vervalste identiteitsbewijzen in omloop zouden blijven.

Het bedrijf dat de werknemers in dienst had, handelde te goeder trouw. De werknemers bleken allemaal in bezit te zijn van vervalste identiteitsbewijzen. De politie gaat een onderzoek instellen naar het bureau dat de werknemers voorzag van de vervalste documenten en te werk stelde bij het bedrijf.

Horeca-onderneming op last burgemeester gesloten

UTRECHT Een horeca-onderneming aan de Jutfaseweg heeft op last van de burgemeester een sluitingstijd opgelegd gekregen.

De sluiting is vrijdag 12 juli ingegaan en genomen in het belang van de openbare orde, veiligheid, zedelijkheid of gezondheid. De maatregel houdt in dat het de beheerder verboden is zijn inrichting voor publiek geopend te houden dagelijks tussen 23.00 en 09.00 uur .

Uit onderzoek van de politie is komen vast te staan dat het komende en gaande publiek voor forse onaanvaardbare overlast voor de bewoners zorgde. Al een paar keer eerder was de onderneming een tijdelijk sluitingsverbod opgelegd voor het veroorzaken van onaanvaardbare overlast voor de omgeving.

Twee verdachten aangehouden voor beroving telefoon

UTRECHT Twee Utrechters van 17 en 21 jaar zijn vrijdagmiddag 12 juli aangehouden op verdenking van beroving van een mobiele telefoon.

Het slachtoffer, een 28-jarige Utrechter, fietste al bellend over de Bankstraat toen plotseling zijn mobiele telefoon uit zijn hand werd gegrist door de langsfietsende verdachten. De 28-jarige Utrechter zag kans om de 17-jarige verdachte vast te pakken waarbij hij werd geholpen door omstanders. Aan de hand van verklaringen van getuigen kon ook de 21-jarige verdachte worden aangehouden.

Het team Robuust verricht nader onderzoek en de twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Drie winkeldievegges aangehouden

UTRECHT Drie vrouwen van 20, 22 en 25 jaar uit Roosendaal zijn vrijdagmiddag 12 juli aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

De drie werden in een winkel aan de St. Jacobsstraat op heterdaad betrapt bij de diefstal van shirts met een winkelwaarde van 486,-. De drie hadden geprepareerde tassen bij zich om daarmee de beveiliging te kunnen omzeilen.

Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt.

Utrechters aangehouden
UTRECHT Twee inwoners van 18 jaar uit Utrecht zijn vrijdagavond 12 juli op de Lamerislaan aangehouden op verdenking van diefstal en heling van een personenauto.

Een motoragent had gezien dat de twee zich verdacht ophielden bij een auto en stelde een nader onderzoek in. Hieruit bleek dat de auto was voorzien van Duitse kentekenplaten, maar dat er in de ruiten een Nederlands kenteken was gegraveerd. De twee werden daarop aangehouden.

De twee verklaarden dat zij een proefrit maakten en de auto wilden kopen van een man die ergens op het W. van Noortplein stond te wachten met de autopapieren. Bij navraag via de meldkamer bleek dat de bewuste auto op 15 juni jl. was gestolen vanaf de Hildebranddreef en dat de Duitse kentekenplaten op 24 juni waren gestolen van een Duitse personenauto op de Bemuurde Weerd OZ.

De twee Utrechters zitten voorlopig vast voor nader onderzoek.

Automobilist botst met slok op tegen verkeerslicht UTRECHT Een 39-jarige automobilist uit Utrecht botste afgelopen nacht 13 juli op de Croeselaan op een paal met een verkeerslichtinstallatie.

De man raakte niet gewond. De auto en de installatie liepen wel forse schade op. De auto moest weggetakeld worden.

De man had ook alcohol gedronken en uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam had. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 13-07-2002 '
Lees ook