Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.00 uur

Actieweek Winkelcentrum Hoog Catharijne

UTRECHT Door het Hoog Catharijne-team van de politie van district Paardenveld is afgelopen week actie gevoerd gericht op het terugdringen van overlast in het winkelcentrum. Het doel van de actie is om het veiligheidsgevoel van het winkelend publiek te verhogen. De actie heeft zich deze week gericht op het handhaven van de openbare orde, het tegengaan van de handel en het gebruik van hard-/softdrugs en het optreden tegen winkeldiefstal.

In totaal werden afgelopen week 101 verdachten aangehouden. Er werden 81 aanhoudingen verricht i.v.m. hinder c.q. overlast door drugsgebruikers. O.a. 6 personen kregen een ontzegging voor het winkelgebied uitgereikt; 6 personen kregen een openstaand vonnis uitgereikt, 4 personen werden ingesloten i.v.m. het uitzitten van een gevangenisstraf.

Verder werd er een winkeldief op heterdaad betrapt en werden 4 minderjarigen aangehouden i.v.m. zakkenrollerij.

Bij een gerichte actie op handel in drugs werden 15 verdachten aangehouden waaronder 2 vermoedelijke dealers. Bij deze 2 verdachten, een 52-jarige man en een 42-jarige vrouw werd een hoeveelheid cocaïne en een geldbedrag aangetroffen en inbeslaggenomen.

Tasjesroof

UTRECHT Op donderdag 13 februari vond omstreeks 14.25 uur een tasjesroof plaats op de Van Everdingenlaan. Een 48-jarige inwoonster van Utrecht fietste in de richting van de Obbinklaan toen een scooter naast haar kwam rijden . De bestuurder pakte tijdens het voorbij rijden de handtas uit haar fietstas en reed weg in de richting van de Kapteynlaan. In de tas zaten persoonlijke goederen en haar mobiele telefoon.
De politie verzoekt getuigen van deze tasjesroof om contact op te nemen met de politie van district Paardenveld via telefoonnummer 0900-8844.
De verdachte reed op een zwarte scooter en was gekleed in een bruine jas.

Inbreker aangehouden

UTRECHT Op donderdag 13 februari werd de politie omstreeks 14.45 uur door getuigen gebeld dat een man over een schutting klom van een woning met onder zijn armen apparatuur. De gewaarschuwde politie kon op de St. Ludgerusstraat een man aanhouden die aan het opgegeven signalement van de getuigen voldeed. De man had een televisie met afstandsbediening en inbrekerswerktuigen bij zich en werd aangehouden. Het betrof een 33-jarige inwoner van Utrecht. Na onderzoek bleek er in een woning aan de Burg. Van Tuyllkade te zijn ingebroken. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie hield op donderdag 13 februari tussen 17.00 en 18.30 uur een controle op het negeren van het linksafslaand verkeer op de kruising Seinedreef met de Einsteindreef. Ter plaatse is het verboden linksaf te slaan en wordt d.m.v. borden aangegeven dat men verplicht rechtsaf moet. Tijdens de controle werden 32 bestuurders geverbaliseerd voor het negeren van het verbod.

Rijden onder invloed
UTRECHT Op vrijdag 14 februari zagen agenten een automobilist met 90 km/u over de Catharijnesingel rijden. De bestuurder werd staande gehouden en gecontroleerd. Tijdens de controle bleek de bestuurder, een 53-jarige inwoner van Utrecht, alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en moest aan het politiebureau de ademanalyse ondergaan. Tijdens de analyse bleek de verdachte 610 ug/l in het lichaam te hebben. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Tevens werd een busje pepperspray bij de verdachte aangetroffen en inbeslaggenomen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 14-02-2003 '
Lees ook