Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 13.25 uur

Bewoners door brand tijdelijk uit hun woningen

UTRECHT Door een brand, die kort na middernacht uitbrak, in een portiek van een flat aan de Apollodreef , hebben een aantal bewoners noodgedwongen een deel van de nacht doorgebracht op het politiebureau van Paardenveld.

De brandweer had de brand, die woedde in een centrale portiekruimte op de 7e etage van flat, snel onder controle. Door de hevige rookontwikkeling werd besloten tot evacuatie van diverse woningen. Deze bewoners werden met een bus van het GVU naar het bureau gebracht en daar werden ook de gegevens genoteerd. Twee bewoners en een brandweerman zijn naar het ziekenhuis vervoerd omdat zij te veel rook hadden binnen gekregen.

Door de rook- en waterschade bleek dat de bewoners van 9 woningen niet konden terugkeren en tijdelijk elders ondergebracht moesten worden. Personeel van stichting Salvage was ter plaatse en nam de eerste maatregelen.

Naar het ontstaan van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Gewapende overval

UTRECHT Twee mannen hebben zaterdagmorgen 13 juli tegen 08.00 uur een gewapende overval gepleegd op een winkel aan de Vasco Da Gamalaan. Echter door verzet van het personeel moesten de twee de overval staken en gingen er vandoor.

Diverse eenheden en ook een politiehelikopter werden ingezet. Echter er werd geen spoor meer gevonden van de twee mannen.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Utrechter aangehouden voor diefstal laptop

UTRECHT Een 17-jarige Utrechter is zaterdagavond 13 juli aangehouden op verdenking van diefstal van een laptop uit een stand van de megafestatie in de Jaarbeurs.

Medewerksters van de stand hoorden tijdens het uitdelen van flyers aan bezoekers vreemde geluiden. Toen men poolshoogte nam, werd gezien dat een jongen een laptop van de stand wegpakte en er samen met een andere jongen hard vandoor ging.

Gewaarschuwde beveiligingsmedewerkers zetten rennend de achtervolging in. Na kriskras door de hallen gerend te hebben, lukte het om 1 knaap in te halen. De jongen liet de laptop op de grond vallen. De andere wist te ontkomen.

De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Man aangehouden voor ernstige mishandeling

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht is zaterdagmorgen 13 juli aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling ( Thuisgeweld) van zijn 38-jarige vrouw. De vrouw liep door diverse klappen en schoppen letsel op aan gelaat en rug.

Na een melding trof de politie de twee op straat aan in Parkwijk (Leidsche Rijn). Uit sporen en onderzoek bleek dat de mishandeling ook in de nabijgelegen woning had plaatsgevonden.. Problemen in de relatiesfeer zijn mogelijk de oorzaak.

De man werd ingesloten en zit nog steeds vast.

Man aangehouden voor vernieling
UTRECHT Zaterdagmiddag 13 juli is een 52-jarige man uit Zeist aangehouden voor vernieling, rijden onder invloed en belediging.

Politiemensen kregen een melding om te gaan naar een woning aan de Boelesteinlaan om dat daar een manspersoon, bleek later om de Zeistenaar te gaan, een voordeur van een woning vernielde.

Nog voordat de politie ter plaatse kwam, werd doorgegeven dat de man was weggereden in een personenauto. Het lukte om de personenauto op Norbruislaan te achterhalen en de bestuurder te laten stoppen.

De bestuurder wilde echter niet uit zijn auto komen, waarop hij met gepast geweld uit de auto werd gehaald. Omdat sprake was van alcoholgebruik, werd een ademanalysetest uitgevoerd. Hieruit bleek dat de man 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tijdens het onderzoek op het bureau beledigde de Zeistenaar de politiemensen. De verdachte bleef recalcitrant en werd ter ontnuchtering ingesloten. Problemen in de relatiesfeer waren mogelijk de aanleiding voor de vernieling.

Ontploffing gasfles leidt tot ravage
UTRECHT Tengevolge van een ontplofte gasfles in een bestelauto ontstond er zaterdagmiddag 13 juli een behoorlijke ravage op het Gandhiplein.

Een 22-jarige bestuurder reed in een bestelbus en vervoerde in opdracht van een cateringbedrijf vier gasflessen, vaten bier en dozen met drank. Het vermoeden bestaat dat een gasfles niet goed was afgesloten waardoor de vrachtruimte zich vulde met gas. Mogelijk dat door een vonkje het gas tot ontploffing kwam.

Door de klap vlogen stukken van de bestelbus en van de lading in het rond. Drie autos raakten door deze rondvliegende stukken beschadigd. Er liep niemand letsel op. De brandweer kwam ter plaatse, stelde de andere drie gasflessen veilig en ruimde de rommel op.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 14-07-2002 '
Lees ook