Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 14.10 uur
Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Zaterdagochtend werd de politie om half zes gezonden naar het knooppunt Laagraven, alwaar een auto tegen de vangrail was gebotst.

De auto werd bestuurd door een 25-jarige man uit Renswoude. Verder zaten in de auto nog twee mannen uit Scherpenzeel, van 22 en 23 jaar. Uit verklaringen van de inzittenden blijkt dat de auto met hoge snelheid op de Waterlinieweg reed en dat de bocht naar rechts niet goed genomen werd. De auto klapte vervolgens tegen de vangrail, draaide een paar keer om zijn as en kwam tot stiltand met zij- en achterzijde tegen de vangrail.

De auto is total-loss. De 25-jarige bestuurder is met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het UMC. De twee inzittenden bleven ongedeerd. Verklaringen van de inzittenden geven aan dat er mogelijk te hard gereden is en dat er mogelijk alcohol in het spel is. Bij de bestuurder is bloed afgenomen om te onderzoeken of hij te veel gedronken heeft.

Beveiligingsbeambte bedreigd met mes

UTRECHT Zaterdagmiddag, rond half één, is na een achtervolging over de Amsterdamsestraatweg en omgeving een winkeldief aangehouden. De winkeldief heeft de beveiligingsbeambte van de winkel diverse keren bedreigd met een mes.

Een 34-jarige man uit Utrecht nam verschillende producten weg en verdween zonder te betalen naar buiten. De 20-jarige beveiligingsbeambte uit Rotterdam zag dit en volgde de man naar buiten. De winkeldief was achterop de fiets gestapt van een 38-jarige vrouw uit Utrecht. De beveiligingsbeambte wist het tweetal in te halen en tot stoppen te manen. Hierop reikte de vrouw de 34-jarige man een mes aan waarmee hij de beveiligingsbeambte bedreigde. Vervolgens ging de man er weer op die fiets vandoor. De beveiligingsbeambte vroeg een voorbijganger om zijn fiets te mogen lenen en is de dief nog gevolgd. Op verschillende plaatsen langs en in de buurt van de Amsterdamsestraatweg kwam het tot stilstand en bedreigde de winkeldief de beambte opnieuw. Vanwege de bedreigingen heeft de beveiligingsbeambte zijn achtervolging moeten staken.

De politie die ter plaatse was geroepen wist de vluchtende man uiteindelijk aan te houden op de Lagenoord. De winkeldief is meegenomen naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De medeplichtige 38-jarige vrouw kwam later die middag zelf naar het bureau met de vraag waar haar vriend bleef. De vrouw is op dat moment ook aangehouden. De recherche van district Utrecht noord onderzoekt de zaak.

Vechtpartij

UTRECHT Rond tien voor zes zondagmorgen werd de politie gezonden naar de Breedstraat waar een vechtpartij zou plaatsvinden. Toen de agenten aankwamen, was er geen sprake meer van een vechtpartij en troffen zij een man, gegevens onbekend, met bebloed hoofd aan.

Omstanders verklaarden de politie dat er een vechtpartij was geweest tussen vier of vijf mensen en dat daarbij deze meneer gewond was geraakt. De verdachten die deel hebben genomen aan de vechtpartij waren allen weggegaan voordat de politie er was. Het slachtoffer, dat overigens behoorlijk veel gedronken had, is naar het ziekenhuis overgebracht. Hij wilde geen aangifte doen, waardoor de politie ook geen onderzoek kan instellen naar deze vechtpartij.

Verdachte bedreiging aangehouden

UTRECHT Rond vier uur zondagmorgen kreeg de politie de melding dat portiers van een horecagelegenheid in de binnenstad waren bedreigd door twee mannen.

De mannen zouden een vuurwapen ophalen en terugkomen. De aanleiding van de bedreiging was dat de mannen, op basis van het toegangsbeleid van de ondernemer, de toegang tot de horecagelegenheid geweigerd werd. Een voorbijganger meldde de politie dat hij twee mannen vanuit een auto met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp had zien richten op de portiers.

Op basis van signalementen en het kenteken van de auto, is de politie op zoek gegaan naar de verdachten. Op de Amsterdamsestraatweg hield de politie een automobilist aan die in de betreffende auto reed. De agenten troffen in zijn auto een niet van echt te onderscheiden vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen en de man, een 29-jarige Utrechter, is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de bedreigingen.

Man gooit bijl
UTRECHT Zondagmorgen omstreeks drie uur ontstond er een woordenwisseling tijdens een straatfeestje in de Bouwstraat. Enkele bewoners waren aan het napraten op straat na een buurtbarbecue toen een man erbij kwam zitten. Dit vonden de bewoners geen goed idee en vroegen de man te vertrekken. In eerste instantie deed de 38-jarige man uit Utrecht dit. Toen hij wegliep hoorde hij iemand een opmerking maken waar hij blijkbaar niet van gediend was. Daarop pakte hij een kleine hakbijl die daar lag en wierp deze naar de man, 25 jaar uit Utrecht, die de opmerking had gemaakt. De bijl was door de bewoners gebruikt om voor de barbecue hout klein te maken. De bijl schampte langs de man. Hij raakte licht gewond en is naar het UMC gegaan om zich te laten behandelen. De geroepen politie was snel ter plaatse en kon de man aanhouden. Hij is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht, 14.10 uur '
Lees ook