Korps: Utrecht, plaats: 15-03-2003 Persberichten stad Utrecht, 01.20 uur

Auto weg na achtervolging

UTRECHT- Een 29-jarige automobilist uit Utrecht is zaterdagmorgen vroeg bestolen van zijn auto terwijl hij een autokraker achterna zat.

De onfortuinlijke automobilist betrapte zaterdagmorgen 14 maart een autokraker die er vervolgens te voet van door ging. De Utrechter bedacht zich geen moment en zette met zijn auto de achtervolging in. Toen de autokraker op de Weg der Verenigde Naties de trambaan overstak, zette de automobilist de auto aan de kant en rende de man achterna. Toen hij de autokraker uit het oog verloren was, keerde hij terug naar zijn auto.

Daar aangekomen zag hij nog net de achterlichten van zijn auto verdwijnen richting het 24 Oktoberplein. In de consternatie was hij vergeten zijn auto af te sluiten. Met zijn mobiele telefoon waarschuwde hij vervolgens de politie die het kenteken direct doorgaf aan agenten op straat. Niet veel later zagen surveillerende agenten twee mannen met de gestolen auto. De twee mannen in de leeftijd van 29 (zonder woon- en verblijfplaats) en 22 jarige man uit Utrecht zijn aangehouden en overbracht naar het bureau voor verhoor. Helaas was de auto van de 29-jarige eigenaar flink beschadigd.

Bedreiging winkelpersoneel

UTRECHT Vrijdagmorgen heeft de politie een 34-jarige Utrechter aangehouden in een winkel aan de Zamenhofdreef.

De man was het niet eens met de uitkomst van een reparatie en bedreigde het winkelpersoneel met geweld. Ook vernielde hij een aantal displays in de winkel. Het personeel voelde zich zo bedreigd door de klant dat zij de overvalknop hebben gebruikt om de politie te waarschuwen.

De politie heeft de Utrechter aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij een proces-verbaal kreeg voor bedreiging.

Alcoholcontrole in stad Utrecht

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg en de Herculeslaan is in de nacht van vrijdag op zaterdag op alcohol gecontroleerd in het kader van de campagne Doe nuchter, rij alcoholvrij.

Van 20.30 tot 04.00 uur werden in totaal 235 automobilisten aan een blaastest onderworpen. Vijf bestuurders hadden teveel alcohol genuttigd.

Voor twee van hen betekende dit een boete van 190 euro. Van de drie anderen werd het rijbewijs ingevorderd en ligt een gang naar de rechter in het verschiet. Een 38-jarige inwoner van Maartensdijk spande met 645 ug/l de kroon.

Tramverkeer ontregelt door auto

UTRECHT Het tramverkeer op de Beneluxlaan is vrijdag tijdelijk stilgelegd, nadat een 19-jarige automobilist uit Utrecht de macht over het stuur was kwijtgeraakt.

Daardoor kwam zijn voertuig op de trambaan terecht. Het voorval vond rond 22.15 uur plaats. De politie kreeg via 112 veel reacties binnen. Met de automobilist liep het goed af, hij had geen verwondingen. Zijn auto wordt nog onderzocht op mogelijk technische gebreken.

Vijf invorderingen van rijbewijs

UTRECHT Op de Waterlinieweg is vrijdag van 07.30 tot 15.30 uur op snelheid gecontroleerd. In verband met wegwerkzaamheden geldt op een deel van deze weg een maximum snelheid van 50 km. p/u. Van de 6.210 voorbijgangers, bleek dat 503 te snel reden. In vijf gevallen resulteerde dit zelfs in het invorderen van het rijbewijs. Deze bestuurders reden sneller dan 100 km. p/u. De hoogste snelheid was 126 km. p/u.

Apparatuur voor hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT Vanwege een wateroverlastmelding ging de politie vrijdag een bedrijfspand aan de Tennesseedreef binnen. Op de 1e verdieping werd een complete hennepplantage aangetroffen, waarvan de hennep zelf (plm. 1.000 planten) net was geoogst. De apparatuur is in beslag genomen en vernietigd. De 41-jarige eigenaar van het pand is aangehouden. Hij verklaarde de ruimte onderverhuurd te hebben. Ook een 42-jarige inwoner van Houten werd aangehouden. Deze man kwam net het pand uit, toen de politie arriveerde.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 15-03-2003 '
Lees ook