Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.20 uur

Aangehouden voor inbraak

UTRECHT Een 17-jarige inwoner van Utrecht is afgelopen nacht 15 juli aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf aan de Tennesseedreef.

Politiemensen constateerden aan de hand van sporen dat er een inbraak had plaatsgevonden en dat er goederen uit het bedrijf kennelijk klaar waren gelegd om later opgehaald te worden.

De Utrechter werd vervolgens aangehouden maar verzette zich hevig en werd met gepast geweld in de boeien geslagen. Ook is een tweede verdachte in beeld gekomen, maar is nog niet aangehouden.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor tasjesroof

UTRECHT Een 19-jarige inwoner van Utrecht is zondagmorgen 14 juli aangehouden op verdenking van diefstal van een tas van een 82-jarige vrouw eveneens uit Utrecht.

De vrouw liep met enkele vriendinnen over de Schalkwijkstraat toen plotseling haar tas van haar schouder werd gerukt. De vrouw kwam hierbij ten val en raakte gewond aan haar elleboog en rug.

De gewaarschuwde politie zocht de omgeving af en zag op de Lange Elisabethstraat een man fietsen die voldeed aan het signalement, waarop hij werd aangehouden. De gestolen tas werd door getuigen teruggevonden, maar het geld bleek gestolen te zijn.

De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT Een 51-jarige automobilist uit Utrecht is afgelopen nacht 15 juli op de Handelstraat betrapt op het rijden onder invloed.

Na de ademanalyse op het bureau bleek dat de man 2 promille alcohol in zijn lichaam had, reden om zijn rijbewijs in te vorderen.

In dezelfde nacht werd een 33-jarige automobilist ook uit Utrecht op de Kanaalstraat betrapt op het rijden onder invloed. Deze man bleek
1,25 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 15-07-2002 '
Lees ook