Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 12.20 uur

Diefstal scooter

UTRECHT Zaterdagavond 15 februari om 20.15 uur, surveilleerden agenten op de Laan van Chartroise. Zij zagen vier jongens op de stoep lopen die boven op een andere scooter- een tweede scooter vervoerden. Toen de agenten de jongens aanspraken, lieten ze de meegevoerde scooter vallen en renden zij alle kanten op. Enige tijd later kon één verdachte, een 16-jarige jongen uit Utrecht, in een stadsbus worden aangehouden. De aangetroffen scooter bleek gestolen zijn. De verdachte is ingesloten voor nader onderzoek.

Diefstal door wisseltruc

UTRECHT In een winkel op de Rijnlaan is zaterdag 15 februari omstreeks 13.00 uur een wisseltruc uitgehaald die de winkelier duur is komen te staan. De winkelier was door een man en een vrouw in gebrekkig Engels gevraagd om een biljet te wisselen. Kort daarna miste de winkelier een groot geldbedrag uit zijn kassalade. Een getuige zag dat de verdachten wegreden in een rode auto met buitenlands kenteken. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Relatief rustig verloop Trance Energy

UTRECHT Het dansevenement Trance Energy in de Jaarbeurs in Utrecht is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 februari rustig verlopen. 30.000 Bezoekers hebben het feest bezocht. Er hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Wel heeft de politie aanhoudingen verricht voor het in bezit hebben van harddrugs (14) en softdrugs (8). Zeven personen veroorzaakten overlast, vier mensen maakten zich schuldig aan mishandeling en twee aan vernieling. Het overgrote deel van de bezoekers kwam met het openbaar vervoer, maar toch raakten de parkeerplaatsen snel vol, waardoor de wegen tot aan de Europalaan richting A12 gebruikt werden om te parkeren.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Door onbekende reden is op zaterdag 15 februari een 23-jarige man uit De Bilt op de Oude Vleutenseweg de macht over het stuur verloren. In een bocht slipte de auto en omdat de bestuurder voor tegemoetkomend verkeer moest uitwijken, belandde hij in een naastgelegen sloot. Het slachtoffer is met rugletsel naar het Oudenrijn Ziekenhuis vervoerd.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 16-02-2003 '
Lees ook