Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 13.20 uur

Onder invloed tegen lichtmast

UTRECHT Op zaterdag 15 januari, om 05.45 uur werd de politie gemeld dat er een ongeval had plaats gevonden op het Henri Dunantplein. Ter plaatse troffen agenten een personenauto aan die via het talud het plein was opgereden. De bestuurder, een 48-jarige inwoner van Utrecht, kwam uit de richting van de Karl Marxdreef en reed door onbekende oorzaak het talud op. Hierbij reed hij tegen een lichtmast, een verkeerslicht en een paal met verkeersbord aan. De bestuurder had gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau bleek bij de ademanalyse dat de verdachte 1,8 promille aan alcohol in het lichaam had. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd. De auto raakte zwaar beschadigd.

Vernieling bus

UTRECHT Op zaterdagmiddag 15 juni werd de politie gestuurd naar de Rio Brancodreef omdat een bus van het G.V.U. vernield zou worden. Ter plaatse bleek dat er onenigheid was ontstaan tijdens de rit vanaf het Centraal Station naar Overvecht tussen de chauffeur en een groep van 8 jongens over een ongeldig plaatsbewijs. Bij de eindhalte in Overvecht werd de chauffeur bedreigd en werd de bus bekogeld met een trottoirtegel. De voorruit van de bus werd vernield en de chauffeur liep licht letsel op. De politie stelt een onderzoek in naar de daders.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op zaterdag 15 juni werd door de politie tussen 15.50 en 17.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de Cartesiusweg. Tijdens de controle werden 680 voertuigen gecontroleerd. Van dit aantal reden 180 bestuurders met hun voertuig te snel. De hoogst gemeten snelheid was 101 km/h terwijl 50 km/h is toegestaan.

Man zwaait met mes

UTRECHT Op zaterdag 15 juni om 18.50 uur liep een man op de Biltstraat met een mes te zwaaien en bedreigde daar voorbijgangers mee. De politie trof de verdachte, een 29-jarige Utrechter, op straat aan. Hij bleek onder invloed te zijn. De verdachte werd aangehouden. Aan het bureau bleek de man nog gezocht te worden voor eerdere bedreigingen en enkele openstaande vonnissen.

Onrust in buurt
UTRECHT Op zaterdagavond 15 juni ontstond onrust in de wijk Ondiep. Toen de politie in de buurt aankwam bleken enkele buurtbewoners ruzie met elkaar gekregen te hebben. Hierbij werden bedreigingen geuit en werd er over en weer geslagen. Door de politie werden 3 verdachten aangehouden. Het betrof een 21 jarige inwoonster van Utrecht en twee Utrechters van 47 en 17 jaar oud. Tijdens deze aanhoudingen bemoeiden buurtbewoners zich met het optreden van de politie. Door assisterende politieagenten van elders uit de stad konden de buurtbewoners op afstand worden gehouden. Nadat de 3 verdachten naar het bureau aan de Kaap Hoorndreef waren overgebracht, meldde zich een 17-jarige Utrechter die ook aangehouden werd in verband met mogelijke betrokkenheid. De politie is een onderzoek gestart naar aard en toedracht van de onrust.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 16-06-2002 '
Lees ook