Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.10 uur

Belediging parkeerwachters

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een man aangehouden nadat hij beledigende taal had geuit naar parkeerwachters. Omstreeks 15.00 uur waren parkeerwachters aan het controleren op de Maliebaan. Op een gegeven moment kwam een 46-jarige man uit Haarlem naar de parkeerwachters toelopen en begon hen te beledigen. De man werd aangehouden en overgedragen aan de politie.

Brand in woning

UTRECHT- Op maandagmiddag ontstond brand in een flat gelegen aan de Cleopatradreef. Omstreeks 14.00 uur ontstond de brand in de woning doordat vermoedelijk een pan met brandende vloeistof op de grond viel waardoor de inboedel in brand vloog. De bewoner, gegevens onbekend, kon op tijd de woning verlaten maar kreeg rook binnen en werd uit voorzorg vervoerd naar het ziekenhuis. De woning raakte beschadigd.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een autoinbreker aangehouden. Omstreeks 04.10 uur zag een getuige dat er in zijn auto werd ingebroken die stond geparkeerd aan de Roelof Droststraat. De politie werd gewaarschuwd en de man werd in de omgeving aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ter plaatse troffen de agenten een opengebroken auto aan.

Hond aan lot overgelaten

UTRECHT- Op maandagochtend werd een hond uit een woning gehaald omdat hij/zij overlast veroorzaakte.

Omstreeks 23.50 uur kreeg de politie de melding dat een hond voortdurend aan het blaffen was in een woning aan de Peetersdreef. Onderzoek wees uit dat de hond sinds zaterdag al alleen was en dat er in die tussentijd geen verzorging meer was geweest.

De agenten vonden dit een onacceptabele situatie en besloten de woning te betreden en maakten een raam open. Hier werd de bange hond aangetroffen. De woning lag vol met uitwerpselen van de hond en het arme dier had geen eten en drinken.

De hond werd meegenomen en zal onderdak krijgen in een asiel. De politie onderzoekt nog wie de eigenaar is van het dier.

Nat pak
UTRECHT- Op dinsdagochtend, omstreeks 02.20 uur, zagen agenten een scooter met hierop 3 personen op de Kanaalweg rijden.

De agenten wilden de personen die op de scooter zaten bekeuren omdat ze zonder helm reden en omdat er een persoon teveel op zat.

De bromfiets kwam de politieauto tegemoet rijden en de bestuurder van de scooter probeerde de controle te ontlopen en stuurde sterk om de politieauto heen. De derde opzittende sprong van de scooter, gleed uit en kwam in het kanaal terecht. De twee andere jongens vielen vervolgens van de scooter. De jongen werd uit het kanaal gevist door de agenten en het trio, in de leeftijd van 16 en 17 jaar afkomstig uit Almere buiten en Utrecht, kreeg verschillende bekeuringen en de bromfiets werd ingenomen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 16-07-2002 '
Lees ook