Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Lastige mannen aangehouden

UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij zich op straat had misdragen.

Omstreeks 03.00 uur werd de politie gewaarschuwd en trof op straat een 38-jarige man uit Utrecht aan. De man gedroeg zich op straat zeer agressief en agenten wilden hem aanhouden. Hij verzette zich echter hevig en begon te schoppen en te slaan. Omdat de man niet rustig werd, werd hij bespoten met pepperspray. Ook dit kon de hem niet tot bedaren brengen en een politiehond moest er aan te pas komen om het onder controle te brengen. Toen deze man was aangehouden bemoeide andere mannen zich de aanhouding. Deze mannen, in de leeftijd van 18 tot 29 afkomstig uit Zeist, Delft, Utrecht en Terschelling, werden eveneens aangehouden en ingesloten voor verhoor. De 38-jarige man moest zich voor de hondenbeet laten behandelen door medisch personeel. Tegen alle mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Zedenmisdrijf in Opsporing Verzocht

UTRECHT De recherche van het politiedistrict Marco Polo doet vanavond in het programma Opsporing Verzocht naar aanleiding van de verkrachting van een 16-jarig Utrechts meisje, een oproep aan getuigen om zich te melden.

Het meisje werd donderdag 6 maart rond 20.30 uur op de Hoeveweg, gelegen tussen de Huppeldijk en Vleuten, slachtoffer van een zedendelict.

Het slachtoffer reed op haar fiets op weg naar huis. Zij werd door een man, die eveneens op een fiets reed vastgepakt en tot stoppen gedwongen.

De dader is een man van ongeveer 30 jaar en heeft een negroïde uiterlijk. Hij is ongeveer 1.75 m lang en heeft een normaal postuur. Tijdens het misdrijf droeg hij een wit, crèmekleurig jack.

De politie heeft inmiddels een buurt -en passsanten onderzoek ingesteld. Via het programma Opsporing Verzocht probeert de politie meer informatie te krijgen. Getuigen kunnen zich melden via het algemene nummer 0800-8844.

Nog betalen

UTRECHT- Zondagavond werd een man aangehouden, nadat bleek dat hij nog een aantal bekeuringen open had staan.

Agenten zagen de 34-jarige man uit Maasdijk rijden over de van Zijstweg met mistlampen aan. Ze hadden de bestuurder een stopteken gegeven en hem laten blazen. Hieruit bleek dat hij niet teveel alcohol had gedronken. Vervolgens hebben de agenten hem na letten trekken, omdat hij geen rijbewijs bij zich had. Daaruit bleek dat hij niet in bezit was van een rijbewijs. Ook bleek dat hij nog voor ruim 1700 Euro bekeuringen had openstaan. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Nadat de openstaande boetes betaald waren, mocht de man weer gaan.

Rijden op gestolen motor

UTRECHT- Zondagmiddag zijn een man en een jongen aangehouden, nadat zij op een gestolen motor de binnenstad onveilig maakte.

Agenten reden op de Omloop en zagen een motor met hoge snelheid aan komen rijden op het fietspad. Zij gaven een stopteken, maar daar werd niet op gereageerd. De motor die werd bestuurd door een 20-jarige man uit Utrecht, met een 16-jarige bijrijder ook uit Utrecht, reed weg in de richting van de Tichelaarslaan. De agenten zette de achtervolging in.

Tijdens de achtervolging sprong de bijrijder van de motor af en rende weg, hij werd later weer gevonden en aangehouden. De bestuurder van de motor reed zich klem in de Boorstraat en rende hard weg. Door een goede samenwerking tussen de agenten kon hij worden aangehouden. De beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau en verhoord. De motor bleek eerder op die dag gestolen te zijn in Maarssen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 17-03-2003 '
Lees ook