Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni heeft de politie op de Mariaplaats een man aangehouden voor twee autoinbraken.

Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie een melding van een man die aangaf dat er zojuist was ingebroken in zijn auto. Het 39-jarige slachtoffer uit Utrecht was in de buurt gaan zoeken en vond zijn spullen (kleding) terug bij een man die lag te slapen in de Klarentuin. Ter plaatse trof de politie een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. Bij de man lagen goederen die even daarvoor uit een auto van een 39-jarige man uit Utrecht waren gestolen.
De verdachte werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Enige tijd later kwam een tweede aangifte binnen van een autokraak. Ook deze goederen werden in de Klarentuin teruggevonden.

Hardrijder ziet politie niet

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het negeren van een stopteken en het overschrijden van de maximum snelheid.

Tijdens de surveillance op de A2 werd de politie omstreeks 20.45 uur met hoge snelheid voorbij gereden door een automobilist. De agenten zette de achtervolging in en constateerde dat de bestuurder meerdere malen boven de 170 km/u kwam. Tevens reed hij vaak op een meter afstand van zijn voorganger.

De agenten gaven de 31-jarige bestuurder uit Haarlem een stopteken. Hieraan werd niet voldaan. Ook toen de agenten de sirene en het zwaailicht aanzette reageerde de man niet. Omdat de bestuurder richting Amsterdam reed en door de drukte van het verkeer het niet verantwoord was naast de man te gaan rijden werden de collega`s van Amsterdam ingeseind.

Op de A 9 ter hoogte van de aansluiting met de A 4 konden diverse voertuigen de bestuurder klemrijden en aan de kant zetten. De man verklaarde niets gezien en gehoord te hebben. Zijn geluidsapparatuur stond op 10. De politiemensen uit Utrecht hadden vanaf Maarssen tot aan de A4 met geluid, zwaailicht en het stop politiebord achter de man aangereden.

Bedrijfsinbrekers aangehouden

UTRECHT Zondagavond heeft de politie in de omgeving van de Everard Meijsterlaan twee mannen aangehouden voor een bedrijfsinbraak.

Omstreeks 19.10 uur kreeg de politie een melding dat er werd ingebroken bij een bedrijfspand aan de Everard Meijsterlaan. Ter plaatse trof de politie aan de linkerzijde van het pand een geforceerd raam aan. In het pand hoorde de agenten dat de beveiliging achter twee verdachten aanrenden. Beide verdachten zagen kans het pand uit te komen en te vluchten in de richting van de Kanaalweg.

De politie sloot de omgeving af en kon na een korte achtervolging de twee verdachten een 20 en 22-jarige man beiden uit Utrecht op de Goethelaan aanhouden. De mannen hadden getracht computers uit het pand te stelen.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag op de Cartesiusweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.00 uur werd aan beide zijden van de Cartesiusweg gecontroleerd. In totaal werden 2413 voertuigen gecontroleerd. Voor 477 bestuurder schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/u.

Gewond na steekpartij
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag vond op de Kanaalstraat een vechtpartij plaats waarbij een man meerdere malen gestoken werd.

Omstreeks 06.05 uur kwam de politie ter plaatse en trof twee mannen aan. De mannen hadden zojuist gevochten. Een van de mannen -een 28-jarige man uit Utrecht- was gewond. Op de vraag wie er voor zijn verwondingen verantwoordelijk was wees de man naar een 26-jarige plaatsgenoot. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Voor het slachtoffer werd een ambulance gebeld. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de man drie steekwonden in zijn rug had. Tevens had hij verwondingen aan zijn hand en gezicht. Het is voor de politie nog niet duidelijk wat de aanleiding van de vechtpartij is geweest.

Autodiefjes aangehouden
UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden voor het stelen van een auto.

Omstreeks 07.55 uur kreeg de politie een melding van een buschauffeur. De chauffeur had een auto klemgereden die bestuurd werd door een minderjarige jongen. De buschauffeur reed op de Seinedreef toen plotseling een auto vanaf het parkeerterrein met hoge snelheid de weg op vloog. De 52-jarige chauffeur kon duidelijk zien dat het hier om minderjarige jongens ging.

Door de snelheid waarmee de jongens reden kon de bestuurder de auto niet meer onder controle houden en vloog op de kruising Rhonedreef met de Zamenhofdreef uit de bocht. De inzittenden kropen uit de auto en rende weg in de richting van de Dorbeendreef. De chauffeur had om te voorkomen dat de jongens verder reden de auto klemgezet en de politie gebeld.

Ter plaatse trof de politie de jongens niet meer aan. De agenten besloten de auto ter hoogte van de Dorbeendreef te laten staan en even uit het zicht te wachten of de jongens nog terug kwamen. Na enige tijd verschenen de jongens en wilde de auto weer pakken. De politie greep in en kon de jongens na een korte achtervolging aanhouden. Het betrof twee jongens van 15 en 16 jaar uit Utrecht.

Straatraces
UTRECHT - Op zondagavond kon de politie een straatrace voorkomen en werden verschillende automobilisten bekeurd. Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie de melding dat er een straatrace zou plaatsvinden op de Mijewetering.

De politie trof hier 26 autos die van plan waren een race te gaan houden. Op het wegdek waren twee witte strepen aangebracht. De bestuurders werden gecontroleerd en twee van hen kregen een bekeuring omdat ze geen rijbewijs konden tonen of de autogordel niet droegen. Enige tijd later kreeg de politie de melding dat er mogelijk een straatrace zou gaan plaatsvinden op de Isotopenweg.

De politie zette de weg af en controleerde hier alle bestuurders. Ook hier werden verschillende bekeuringen uitgereikt voor het niet bij zich hebben van de autopapieren of het niet dragen van de autogordel.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 17-06-2002 '
Lees ook