Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Woninginbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart een man aangehouden voor het inbreken in een woning aan de Maasdijkstraat.

Omstreeks 00.10 uur belde een bewoonster naar de politie en vertelde dat er ingebroken werd in haar woning. Ter plaatse bleek dat er inderdaad was ingebroken. De verdachte was inmiddels gevlucht. Getuigen verklaarde dat zij de man op de Amsterdamsestraatweg hadden zien lopen. Na een korte zoektocht wees een getuige de plaats aan waar de verdachte over een hek geklommen was.

Ter hoogte van de Lessepstraat zagen de agenten de man lopen en konden hem aanhouden. Het bleek een 48-jarige man uit Utrecht te zijn. De agenten herkende de man van meerdere inbraken. De Utrechter werd voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Op de Kenaustraat heeft de politie maandagavond een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten een automobilist rijden waarvan men wist dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. De 21-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg op de Kenaustraat een stopteken. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij nog voor 425 aan boetes had openstaan.

Opgeven valse naam

UTRECHT De politie heeft maandagavond een jongen aangehouden die zonder bromfietscertificaat op een bromfiets reed.

Omstreeks 18.15 uur zagen agenten een jongen op een bromfiets over de Donaudreef rijden. de agenten hadden het vermoedde dat de jongen nog geen 16 jaar oud was. De 15-jarige Utrechter stopte op aangeven van de politie. Op het moment dat de agenten om zijn certificaat vroegen gaf de jongen het certificaat van zijn oudere broer. De agenten zagen direct dat het niet klopte en namen de jongen mee naar zijn woning. Op aanbellen werd door de oudere broer open gedaan, hierdoor wisten de agenten genoeg. De jongen werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit eindelijk werd hij met twee bekeuringen naar huis gestuurd.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft maandagavond op de Laan van Chartroise een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 15.45 en 17.45 uur werden 1288 voertuigen gecontroleerd. Voor 91 bestuurder werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijven van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Acht verdachten aangehouden bij hennepactie
UTRECHT- De politie van het district Tolsteeg heeft maandagochtend en een groot deel van de middag vijftien hennepplantages op twee woonwagenkampen in de wijk Oost ontmanteld. Hierbij werden acht verdachten aangehouden.

De politie van het district Tolsteeg kwam de plantages op het spoor, naar aanleiding van binnengekomen klachten, waaronder stankoverlast en door eigen waarnemingen. De hennepplantages werden in woningen dan wel in aanliggende schuren aangetroffen aan de Ina Boudier-Bakkerlaan en de Mereveldseweg. Hierbij werden respectievelijk 1579 planten en 739 planten aangetroffen en in beslag genomen. Zowel de planten als de in beslag genomen apparatuur zullen worden vernietigd.

Acht verdachten werden tijdens de actie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werden zij met een proces-verbaal heengezonden. Zij zullen zich later bij de rechter moeten verantwoorden. Bij de actie werden 35 politiemedewerkers ingezet.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT De politie hield maandagmiddag een man aan die onder invloed van alcohol achter het stuur zat.

Een motoragent surveilleerde omstreeks 15.50 uur over de Einsteindreef en zag dat een automobilist zijn gordel niet om had. De agent kwam ter hoogte van een verkeerslicht naast de bestuurder staan en wilde hem wijzen op zijn gedrag. Eenmaal naast de auto zag de agent op de bijrijderstoel een aantal lege bierblikje staan. De man moest naar de kant van de weg voor een controle.

Na een eerste blaastest bleek dat de 29-jarige man uit Nieuwegein te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 585 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Uit onderzoek bleek dat zijn rijbewijs al was ingenomen vanwege het rijden onder invloed. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 18-03-2003 '
Lees ook