Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 12.00 uur

Mislukte straatroof

UTRECHT Een 36-jarige Utrechter werd zaterdagochtend om 04.00 uur op de Voorstraat beroofd van zijn laptoptas. Ter hoogte van de Boothstraat werd de man, die op het trottoir liep aangevallen door vier jongens op twee scooters. De kleinste van het misdadige viertal rukte de tas van de schouder van het slachtoffer en ging ermee vandoor. De man wist na een korte sprint de dader te achterhalen en hem te tackelen. Na een worsteling liet de overvaller de tas los. Daarna verdween het viertal.

Pinnen onder bedreiging

UTRECHT - Bij een pinautomaat in de Franz Schubertstraat werd zaterdagochtend om 00.50 uur een 35-jarige man uit Utrecht bedreigd door twee mannen. Op het moment dat de man aan het pinnen was werd hem een hard voorwerp in de rug geduwd door het tweetal. Hierbij werden bedreigende opmerkingen gemaakt waardoor de man zich gedwongen voelde geld te pinnen en dat aan de overvallers af te geven.

Bedreigd met zaag

UTRECHT Nadat een 40-jarige bewoner van de Rubenslaan vrijdagavond rond 22.30 uur een opmerking maakte over de zeer luide muziek van zijn bovenbuurman sloeg de vlam in de pan. Na herhaald aanbellen werd uiteindelijk opengedaan. De veroorzaker van de geluidsoverlast vond het maar niets dat buurman een opmerking maakte over de overlast. Het verzoek te stoppen met de herrie werd beantwoord door het inhakken op buurman met een grote handzaag. De man werd later door de politie aangehouden voor bedreiging.

Aangehouden na beroving

UTRECHT Vrijdagochtend om 04.30 uur heeft de politie op de Mariaplaats vier gewelddadige mannen aangehouden. Het viertal in de leeftijd van 18 tot 19 jaar, afkomstig uit Capelle a/d Ijssel en Almere hadden kort voor hun aanhouding een 31-jarige man uit Maarssen beroofd van zijn mobiele telefoon. Dit ging gepaard met de nodige dreigementen en intimidaties. Een groep bestaande uit ongeveer 6 personen had het voorzien op geld en de mobiele telefoons.
Eerder die nacht zijn op het taxiplateau en in Hoog Catharijne nog pogingen tot beroving geweest maar door of te vluchten of door een van de daders te tackelen wisten de slachtoffers te ontkomen.

De aangehouden groep jongeren hadden diverse steekwapens bij zich. De politie verzoekt getuigen/en of slachtoffers zich alsnog te melden op het bureau Paardenveld.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 18-05-2002 '
Lees ook