Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-06-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.35 uur

Diefstal motor

UTRECHT- In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni hield de politie een 16-jarige jongen aan omdat hij overlast veroorzaakte.

Omstreeks 03.20 uur reden agenten in burger over de Zamenhofdreef en zij hoorden een crossmotor aan komen rijden uit de richting van de Einsteindreef. Op een gegeven moment kwam deze zonder benzine te staan en op het moment dat de agenten op de bestuurder en de bijrijder wilden aflopen, renden zij hard weg. De bestuurder kon ontkomen, maar de politie kon de bijrijder een 17-jarige jongen uit Utrecht- aanhouden op de Gloriantdreef. De politie vermoedt dat de motor van diefstal afkomstig is. De 17-jarige jongen is ingesloten voor verhoor.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT- Maandagmiddag raakte een vrouw, gegevens nog onbekend, zwaar gewond na een aanrijding op de Catharijnesingel.

Omstreeks 17.15 uur fietste de vrouw over de Catharijnesingel, ter hoogte van de Nicolaas Beetstraat. Ze wilde tussen de autos door oversteken, waarop ze werd aangereden door een automobilist, die uit de richting van het Moreelsepark kwam. Ze kwam hierdoor op de motorkap van de auto terecht. De politie sloot de Catharijnesingel af en het verkeer werd omgeleid. Er kwamen twee ambulances ter plaatse en een traumahelikopter, die later niet nodig bleek. Het slachtoffer werd met hersenletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanhouding inbreker

UTRECHT- Maandagavond hield de politie een 16-jarige jongen uit Utrecht aan op verdenking van inbraak in een school aan de Dianadreef.

Om 20.40 uur kreeg de politie de melding dat in de school werd ingebroken en dat de twee daders weer gevlucht waren. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij één van de daders uit het water in de buurt van de Molaudreef klom. Na een korte sprint kon de politie de verdachte aanhouden en op het bureau insluiten voor verhoor. Op het bureau gaf de jongen nog een valse naam op. Het is nog niet bekend of hij iets heeft gestolen uit de school. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidsduivel
UTRECHT- Maandagavond werd een 19-jarige man uit Rotterdam aangehouden nadat hij gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde.

Omstreeks 20.30 uur zagen agenten de man rijden op de Rijksweg A12 Oost. Hij reed 140 km/u, terwijl in verband met werkzaamheden, 70 km/u is toegestaan. Hierbij haalde hij ook nog twee voertuigen rechts in. De roekeloze rijder heeft een proces-verbaal gekregen en zijn rijbewijs zal worden ingenomen.

Op heterdaad

UTRECHT- In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 juni werd een 23-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van inbraak in een sporthal aan de Verlengde Hoogravenseweg.

Omstreeks 05.30 uur kreeg de politie de melding van een mogelijke inbraak in de sporthal, waarop de agenten ter plaatse gingen. Zij zagen een man hard wegfietsen vanaf de sporthal in de richting van de t Goylaan. De agenten achtervolgden de man en na enige tijd kon de 23-jarige man worden aangehouden op het parkeerterrein op de Wijnesteinlaan. Hij werd op het bureau ingesloten voor verhoor. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanhouding na achtervolging
UTRECHT- Na een achtervolging hield de politie maandagavond een 12-jarige jongen uit Utrecht aan omdat hij gevaarlijk verkeersgedrag vertoonde.

Om 20.10 uur zagen agenten op de Amethistweg een bromfietser tegemoet komen rijden. Bij het zien van de agenten remde de bestuurder hard. De bijrijder sprong van de bromfiets en rende door het struikgewas in de richting van de Opaalweg. De bestuurder had inmiddels zijn weg vervolgd in de richting van Lunetten. De agenten gingen naast hem rijden en riepen dat hij moest stoppen. De 12-jarige bestuurder negeerde dit, draaide om en reed weg van de agenten. Na een achtervolging, via de Slotlaan, Ridderlaan, Huis ten Boschlaan reed hij weer richting Slotlaan. Vervolgens reed hij over het fietspad van de Amethistweg, via een speeltuintje, richting de Wageningseberg. Hier stopte hij, waarna hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De bromfiets werd ingenomen. De politie zal proces-verbaal opmaken.

Aanhouding fietsendief
UTRECHT- De politie hield maandagmiddag een 28-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van fietsendiefstal.

Om 15.45 uur werd de politie verzocht te gaan naar de Daalsesingel, alwaar een man en een vrouw buiten ruzie zouden hebben. Op het fietspad van de Amsterdamsestraatweg troffen de agenten het stel aan op de fiets. Zij verklaarden ruzie te hebben in de relatiesfeer en wensten geen politiebemiddeling. Een agent herkende de fiets waarop de 28-jarige man zat, als een fiets die enkele dagen geleden gestolen was uit een kelderbox aan de Havikstraat. Hierop werd de 28-jarige man aangehouden en ingesloten voor verhoor. Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 18-06-2002 '
Lees ook