Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.10 uur

Aanhoudingen bij vechten op straat

UTRECHT - Twee mannen, beiden 23 jaar uit Utrecht en Zeist werden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur aangehouden op het Janskerkhof. Zij worden ervan verdacht een aantal andere Utrechtse jongeren te hebben geslagen. Een van hen, eveneens een 23-jarige man, liep hierbij letsel op aan zijn gezicht.
De twee partijen kregen in een horecagelegenheid een woordenwisseling en eenmaal buiten, werden de verdachten agressief en vielen de jongeren aan. Vervolgens kwam de politie ter plaatse. De verdachte uit Zeist verzette zich hevig tegen de aanhouding. Tijdens de aanhouding brak hij zijn bovenarm.
De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vechtpartij en de reden van de armbreuk.

Brandende auto

UTRECHT - Op het Westplein stond zaterdagavond omstreeks 18.15 uur een auto in brand.
De 26-jarige bestuurster had haar auto net uit de parkeergarage Rijnkade gereden en ontdekte de brand op het Westplein. Nog voordat zij de politie en brandweer had gebeld, was haar brandende auto reeds opgemerkt door surveillerende agenten; zij zetten de omliggende wegen af en belden de brandweer die spoedig ter plaatse kwam om de brand te blussen.
De rookontwikkeling was groot, er vielen geen gewonden.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op twee locaties werden zaterdagmiddag in de stad alcoholcontroles gehouden. Op de Amsterdamsestraatweg tussen 14.00 uur en 15.30 uur werden 58 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken. Op de Burgemeester Norbruislaan moesten tussen 15.45 en 17.30 uur 173 automobilisten in het pijpje blazen. Hier bleek een bestuurder teveel te hebben gedronken; hij had een alcoholpromillage van 1,25 in zijn lichaam, terwijl maximaal 0,5 is toegestaan.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT - Twee mannen, van 42 en 45 jaar, beiden uit Utrecht, werden aangehouden omdat zij op de Drift een autoradio uit een auto hadden gestolen. Diverse getuigen hadden dit gezien en op basis van het signalement kon de politie de twee even later buiten heterdaad aanhouden.

Lastige man aangehouden
UTRECHT - Een 22-jarige man uit Utrecht werd zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur aangehouden op het Godebaldkwartier. Hij had daar een straatmuzikant lastig gevallen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De reden dat hij de muzikant lastig viel is niet duidelijk.

Snelheidscontrole
UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg werd zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 1162 autos het meetpunt, 195 bestuurders reden te hard. De hoogst gemeten snelheid was 84 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 19-05-2002 '
Lees ook