Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 11.05 uur

Doe nuchter, rij alcoholvrij

UTRECHT Van vrijdag op zaterdag heeft de politie op verschillende plaatsen in de stad gecontroleerd op het rijden onder invloed.

Van 21.30 uur tot 23.20 uur werd gecontroleerd op de Croeselaan. Hier werden in totaal 149 blaastesten uitgevoerd. Een 39-jarige man uit Tienhoven werd aangehouden omdat hij te veel had gedronken. Bij ademanalyse op het bureau bleek hij 1,25 promille alcohol in zijn lichaam te hebben, terwijl het wettelijk toegestane maximum 0,5 promille is. Behalve een bekeuring kreeg de man een rijverbod van 5 uur.

Tussen 00.00 uur en 01.30 uur werd gecontroleerd op de Briljantlaan. Hier werden in totaal 124 blaastesten uitgevoerd. Een 53-jarige vrouw uit Utrecht en een 42-jarige man uit Utrecht werden aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Bij beiden wees ademanalyse uit dat zij 0,8 promille alcohol in hun lichaam hadden. Zij kregen een bekeuring en een rijverbod van 2 uur. Ook werd een 25-jarige man aangehouden. Op het bureau bleek dat hij reeds eerder zijn rijbewijs had moeten inleveren bij de politie. Dit had hij nog niet gedaan. Omdat de man zijn rijbewijs niet bij zich had is zijn auto in bewaring genomen. De afspraak is gemaakt dat de man zich zaterdag met zijn rijbewijs aan het bureau komt melden.

Diverse snelheidscontroles

UTRECHT Vrijdag heeft de politie op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden.

Van 08.15 uur tot 10.15 uur werd de snelheid van 672 autos gecontroleerd op de Loevenhoutsedijk. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 82 automobilisten reden te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

Tussen 12.30 uur en 14.00 uur werd er gecontroleerd op de Rubenslaan. Hier werd de snelheid van 581 autos gemeten. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 58 voertuigen reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 92 km/u bedroeg.

Van 13.15 uur tot 16.00 uur werd gecontroleerd op de Weg der Verenigde Naties. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van
1.492 voertuigen werd gemeten. 244 automobilisten bleken te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 101 km/u.

Tussen 13.30 uur en 16.00 uur werd ook gecontroleerd op de Cartesiusweg. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van 1.554 voertuigen werd de snelheid gemeten. 306 autos reden te hard, waarbij de hoogst gemeten snelheid 93 km/u bedroeg.

Kind aangereden op de Joseph Haydnlaan

UTRECHT Vrijdagmiddag raakte een 9-jarig jongetje gewond toen hij plotseling de Joseph Haydnlaan overstak en werd aangereden door een auto.

Om 14.20 uur gebeurde het ongeluk, toen het jongetje plotseling de weg overstak. Een 44-jarige automobilist uit Utrecht raakte het kind waarbij het kind ten val kwam. Politie en ambulance waren snel ter plaatse. De jongen had een hoofdwond en is per ambulance naar het AZU vervoerd. De bestuurder van de auto was erg geschrokken.

Agressieve winkeldief

DE MEERN Vrijdagmiddag heeft een winkeldief voor opschudding gezorgd op het Mereveldplein. Hij had voor ongeveer 1.000 euro aan goederen gestolen en verweerde zich met een mes toen winkelend publiek de man wilde aanhouden.

Tegen 18.00 uur kreeg de politie de melding dat bij het winkelcentrum iemand met een mes zwaaide. Het bleek te gaan om een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Even tevoren had de man in een geprepareerde tas voor ongeveer 1.000 euro aan goederen meegenomen uit een winkel. Een 35-jarige man uit De Meern reageerde op het geroep van de verkoopster die de dief door het winkelcentrum volgde. Hij probeerde de dief aan te houden, maar die verzette zich met een mes. De te hulp geschoten Merenaar liep hierbij een snee in zijn duim op. Verschillende omstanders wisten de politie te vertellen dat de winkeldief in één van de tuinen in de omgeving moest zitten.

De politie wist de verdachte later in een schuurtje aan te houden. De 47-jarige man is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Verdachte van inbraak aangehouden
UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie op de Verlengde Hoogravenseweg een verdachte van inbraak aangehouden.

Om 23.15 uur reden agenten tijdens hun surveillance over de Verlengde Hoogravenseweg. Daar zagen zij bij een woning een inbraakalarm afgaan en zagen dat een man er vanuit de tuin met een fiets vandoor ging. De agenten wisten de 28-jarige verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan te houden. Bij de aanhouding bleek de man diverse inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. Ook werd geconstateerd dat bij de betreffende woning een raam was geforceerd. De verdachte is op het politiebureau in verzekering gesteld. De recherche onderzoekt de zaak.

Brand in woning mogelijk aangestoken
UTRECHT Vrijdagochtend heeft er een brand gewoed in een woning aan de Oderdreef. De politie heeft aanwijzingen dat er sprake is geweest van brandstichting.

Vrijdagochtend om 05.50 uur kreeg de politie de melding dat er een brand woedde in een woning aan de Oderdreef. De bewoner, een 51-jarige vrouw, was op dat moment nog samen met een 37-jarige man uit Utrecht in de woning aanwezig. De slachtoffers zijn met hulp van de politie uit een bovenraam geklommen. De brandweer die de brand bluste constateerde dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De politie onderzoekt de zaak.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 20-07-2002 '
Lees ook