Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-02-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 10.10 uur

Taxi in beslag genomen na roekeloos rijgedrag

UTRECHT- Op vrijdagmorgen omstreeks 02.05 uur heeft de politie een 33-jarige man uit Utrecht aangehouden voor onder andere roekeloos rijgedrag en niet in het bezit hebben van een taxichauffeurpas.

Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden in de richting van de Lange Viestraat. Op de kruising Lange Viestraat en Sint Jacobsstraat stonden twee andere taxis stil voor het verkeerslicht. Toen zij mochten gaan rijden, ging de 33-jarige verdachte de twee taxis voorbij via het fietspad. Agenten zetten de achtervolging in. Onderweg reed de man nog een keer met zijn alarmverlichting aan en reed soms met hoge snelheden via naastgelegen fietspaden. Op het Lucasbolwerk kon de man worden aangehouden en werd hij overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat de man geen chauffeurspas in zijn bezit had.

De taxi werd in beslag genomen en de man ontving een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op vrijdagmorgen heeft de politie een 22-jarige man uit Weesp aangehouden, voor rijden onder invloed.

De man werd omstreeks 02.50 uur aangehouden op de Rijksweg A2 Noord, omdat hij reed onder invloed. Op het bureau wees ademanalyse uit dat hij 595 ug/l in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod van zes uur, een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Goeie samenwerking zorgt voor aanhouding

UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 22.45 uur hebben agenten van het mountainbiketeam een 24-jarige man uit Amersfoort aangehouden, nadat hij een stopteken had genegeerd.

De bestuurder negeerde een stopteken dat hem werd gegeven door parkeercontroleurs op de Potterstraat. Hij reed met een boog om hen heen en negeerde vervolgens ook het rode verkeerslicht. Agenten van het mountainbike team hadden de achtervolging ingezet. De man kon worden aangehouden op de kruising Nobelstraat/ Muntstraat nadat twee mountainbikers hem hadden klemgereden. Op het bureau ontving de bestuurder drie bekeuringen, voor negeren van een stopteken, negeren van een rood verkeerslicht en het inhalen op doorgetrokken streep.

Aanrijding letsel

DE MEERN- Op donderdagavond omstreeks 18.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden op de kruising Meerndijk/ C.H. Letschertweg, waarbij twee personen letsel opliepen.

Een 56-jarige bestuurster uit Utrecht en een 30-jarige bestuurster uit IJsselstein reden op de H.C. Letschertweg en wilden linksaf de Meerndijk op richting Montfoort. Een 47-jarige bestuurder uit Maarssen reed op de H.C. Letschertweg, komende uit de richting Vleuten en gaande in de richting Utrecht. Op de kruising ontstond een aanrijding tussen de genoemde voertuigen.

De 56-jarige vrouw en 47-jarige man werden met nekklachten overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis.

Aanrijding personenauto en bromfiets
UTRECHT- Op donderdagavond omstreeks 23.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Einsteindreef. Hierbij raakte één van de betrokken gewond>

Een 53-jarige bestuurder uit Culemborg reed over het Zandpad en ging in de richting van de Einsteindreef. Twee 17-jarige jongens uit Utrecht reden over de Einsteindreef en gingen in de richting van het Zandpad. Op de kruising werd aan hen geen voorrang verleend door de 53-jarige man waardoor een aanrijding ontstond. De beide jongens kwamen hierdoor ten val en één van de jongens liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Oudenrijn ziekenhuis voor een controle.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 21-02-2003 '
Lees ook