Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 13.30 uur

Snelle politiemountainbikers achtervolgen auto

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur werd een automobilist op de Drift aangehouden na een achtervolging door agenten op mountainbikers.

De agenten fietsten op hun mountainbike over de Oudegracht, toen ze een kleine personenauto zagen rijden. De automobilist gaf bij het zien van de agenten gas en reed weg in de richting van het Stadhuis. Hierop zetten de agenten op de fiets de achtervolging in. De bestuurder reed vol gas over de Oudegracht om vervolgens linksaf in richting van de Korte Minrebroederstraat te rijden. Hier reed de auto tegen een stoeprand, waarbij het linkerachterwiel lek ging. Agenten konden de auto nog steeds bijhouden met hun bikes. De bestuurder reed vervolgens het Oudkerkhof in, in de richting van de Korte Jansstraat waarna hij het Pausdam opreed om vervolgens zijn auto te parkeren op de Drift. Hier sprong de bestuurder uit de auto. De agenten waren echter meteen bij het voertuig, zodat ze de bestuurder, een 23-jarige man uit Utrecht, staande konden houden.

Agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, waarop een blaastest werd afgenomen. Uit de blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier blies de verdachte 330 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal van 190,- De auto van de man werd weggetakeld.

Oplettende marktkoopmannen waarschuwen politie

UTRECHT - Agenten werden op vrijdagmiddag door een melding van de wijkagent, die de melding weer had gekregen van oplettende marktkoopmannen, naar het Vredenburg gestuurd, alwaar een groepje jongeren zich nogal verdacht dicht bij de pinautomaten begaven.

Toen agenten ter plaatse kwamen, liep de groep snel uiteen en door de drukte verloren de agenten de jongeren uit het oog. Wel wisten ze uit de groep een 25-jarige man aan te spreken. Uit navraag, bij de regionale meldkamer van de politie, bleek de man gesignaleerd te staan als ongewenst vreemdeling. Hierna werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau en overgedragen aan de Vreemdelingendienst. Zij zullen de man uitzetten.

Autoloper aangehouden

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 01.00 uur zagen medewerkers van cameratoezicht van de politie dat twee portiers van een discotheek een man vasthielden aan de Oudegracht ter hoogte van de Bakkerbrug.

Agenten gingen snel met de mountainbike naar de locatie, waar ze werden aangesproken door twee mannen. Zij verklaarden dat iemand bezig was met vernieling door over een auto te lopen. Toen ze dit zagen, zijn de mannen deze persoon achterna gegaan en pakten hem op de Bakkerbrug vast, waarna ze de 23-jarige verdachte uit Utrecht, overdroegen aan de agenten. De verdachte werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Verdachten aangehouden

UTRECHT - Op vrijdagavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag werden tijdens politiesurveillances op de Amsterdamsestraatweg twee verdachten door de politie aangehouden.

Vrijdagavond zagen agenten op de Amsterdamsestraatweg tijdens de surveillance een verdacht voertuig. De bestuurder van de auto bleek na controle nog boetes open te hebben staan. Ook stond de 19-jarige bestuurder gesignaleerd voor 20 dagen gevangenisstraf. De man werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten.

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.45 uur zagen surveillerende agenten eveneens een verdacht voertuig op de Amsterdamsestraatweg rijden. Nadat de bestuurder zijn auto parkeerde, stapten ook de agenten uit de politie-auto en wilden de bestuurder aanspreken. Bij het zien van de agenten wilde de man de auto weer starten, waarna een agent snel het autoportier opentrekt om de verdachte vervolgens naar buiten te trekken.

De bestuurder, een 20-jarige man uit Utrecht, bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en vertelde dat hij de auto s middags had gekocht van een man wiens naam hij niet weet. Ook vertelde hij dat de auto nog niet op zijn naam stond, maar dat hij er al wel vast in mocht rijden. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man kreeg een proces-verbaal voor het niet bij zich hebben van de kentekenpapieren en het rijden zonder rijbewijs. Ook had hij nog een geldbedrag van 76,58 openstaan. De auto kan worden opgehaald op het politiebureau als de man kan laten zien dat hij de nieuwe tenaamgestelde is en hij kan aantonen dat hij in het bezit is van een geldig rijbewijs B.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 22-03-2003 '
Lees ook