Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.00 uur

Autodieven aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie twee verdachten aangehouden die in een gestolen auto rondreden.

Om 04.00 uur zagen agenten een auto rijden, waarvan bij navraag bleek dat deze was gestolen. Op de Columbuslaan werd de auto door de bestuurder geparkeerd, waarna de politie twee 21-jarige verdachten uit Utrecht kon aanhouden. De verdachten verklaarden dat ze de auto hadden gevonden met het portier open en de sleutels erin. Het bleek echter dat het voertuig was gestolen in Amsterdam. De verdachten zijn overgedragen aan de politie Amsterdam-Amstelland die de zaak onderzoekt.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag op maandag heeft de politie een 41-jarige autokraker aangehouden in de omgeving van de Muntkade.

Om 02.40 uur kregen agenten de melding dat er op dat moment werd ingebroken in een auto op de Muntkade. Alerte getuigen konden een goed signalement van de dader geven. De politie kon de verdachte even later op de Krugerstraat aanhouden. De 41-jarige man uit Utrecht is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Kleine vandaaltjes aangehouden

UTRECHT Zondagmiddag heeft de politie drie jongetjes aangehouden die op de Plantage ruiten van een winkel hadden ingegooid.

Om 12.40 uur werden agenten gezonden naar de Plantage waar een paar jonge jongens de ruiten van een winkel hadden ingegooid. Ter plaatse trof de politie drie jongens aan van 9, 10 en 13 jaar uit Utrecht. Op het bureau bekenden de jongens dat zij de ruiten hadden ingegooid. In overleg met de ouders van de kinderen zullen zij een alternatieve straf krijgen opgelegd.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden die te veel gedronken had.

Omstreeks 23.30 uur kreeg de politie een melding dat een aanrijding had plaatsgevonden bij het 24 oktoberplein. Ter plaatse bleek dat een 41-jarige man achterop een andere bestuurder was gereden. De autos hadden alleen blikschade.

De 41-jarige bestuurder uit Houten rook naar het gebruik van alcohol. Na een eerste blaastest bleek dat hij gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Uiteindelijk bleek dat hij 2.3 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van 12 uur werd hij zonder rijbewijs naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 22-07-2002 '
Lees ook