Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij

UTRECHT Tijdens een alcoholcontrole in het kader van Doe Nuchter, Rij Alcoholvrij in de avond en nacht van donderdag 23 en vrijdag 24 mei op de Briljantlaan, de Weg der verenigde Naties en de Vondellaan werden van ruim 200 bestuurders een blaastest op straat afgenomen.

Naar aanleiding van de uitslag werden 10 bestuurders aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Uiteindelijk kregen 6 bestuurders een proces-verbaal omdat uit de uitslag van de ademanalyse kwam vast te staan dat zij meer dan 0,5 promille alcohol in hun lichaam hadden. De uitslagen varieerden van 0,65 tot 1,25 promille.

Bovendien kreeg een bestuurder een proces-verbaal omdat hij niet het bezit was van een geldig rijbewijs.

Drugsdealers aangehouden

UTRECHT Een 50-jarige man uit Breda en een 30-jarige vrouw uit Ter Heijde werden afgelopen nacht 24 mei aangehouden op verdenking van het dealen van drugs op de Europalaan.

De politie trof bij een controle in hun auto diverse strips met harddrugs en een kleine hoeveelheid softdrugs aan. Ook werd handelsgeld aangetroffen. Alle goederen en de auto werden in beslag genomen.

De twee zitten voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor.

Hennepplantage aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Amsterdamsestraatweg is gistermiddag 23 mei een professionele hennepplantage aangetroffen.

Na telling bleek het om 110 planten te gaan. De planten en de professionele apparatuur zijn inbeslaggenomen en inmiddels afgevoerd. Ook zal de elektriciteitsmaatschappij aangifte doen van diefstal van stroom.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Te lang open

UTRECHT Na het herhaaldelijk negeren van de sluitingstijdstippen van een horecagelegenheid in de wijk Overvecht werd er op donderdag 23 mei tegen de eigenaar, een 29-jarige man uit Utrecht, proces-verbaal opgemaakt.

De politie constateerde dat er na sluitingstijdstip nog klanten aanwezig waren en dat er verkoop plaatsvond. Omdat al vaker was geconstateerd dat het sluitingstijdstip werd genegeerd, werd nu besloten tot het opmaken van een proces-verbaal. De man kreeg een bekeuring van 115,-.

Toezicht parkeren
UTRECHT Tijdens toezicht op donderdag 23 mei op het verkeer op de Amsterdamsestraatweg door diverse koppels van Parkeerbeheer en door motorrijders werden 7 bestuurders bekeurd voor onder meer het parkeren in parkeerverbod, het niet hebben van een bromfietscertificaat, het niet hebben van een rijbewijs, niet dragen van een helm en voertuig niet APK gekeurd.

Een 35-jarige man uit Soest werd aangehouden wegens bedreiging en belediging van parkeercontroleurs tijdens de actie. Proces-verbaal wordt tegen de man opgemaakt.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 24-05-2002 '
Lees ook