Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-07-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.30 uur

Donken achter het stuur

UTRECHT Een 36-jarige man uit Utrecht werd dinsdagavond rond 23.55 uur op de Ramsesdreef aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Agenten hadden de man eerder gewaarschuwd niet met zijn auto te gaan rijden. De man negeerde de waarschuwing en stapte toch achter het stuur waarna hij wegscheurde. Na een korte achtervolging werd de bestuurder aan de kant gezet. Een blaastest gaf aan dat de man een promillage had van
1.55
Zijn auto werd ingenomen omdat hij niet in het bezit is van een rijbewijs. Ook moest hij nog een paar honderd euros aan bekeuringen betalen. Hij kreeg een rijverbod opgelegd van 7 uren.

Agressieve automobilist

UTRECHT Dinsdagochtend om 09.45 uur werd op de Kanaalstraat een 20-jarige Utrechter aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De bestuurder, die bijzonder vervelend was tegen de politie moest geboeid worden overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de rit naar het politiebureau moesten agenten de agressieve man in bedwang houden. De verdachte weigerde alle medewerking aan een onderzoek naar het gebruik van alcohol. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. De verdachte kreeg een rijverbod van 24 uren. Voor de beledigingen die door hem werden geuit in de richting van de agenten wordt eveneens proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

Op verschillende plaatsen in de stad zijn mensen slachtoffer geworden van straatrovers. Op de Slotlaan werd dinsdagochtend rond 11.30 uur een 67-jarige vrouw uit Utrecht van haar schoudertas beroofd. Hierdoor viel zij op straat en raakte gewond aan haar schouder. De met boodschappen gevulde tas werd enkele tientallen meters verderop weer weggegooid. De zeer jeugdige overvallers van plm. 12 jaar reden op een fiets weg in de richting van de Ruygenhoeklaan. Op de Oranje Nassaulaan vond eveneens rond 11.30 uur een soortgelijke straatroof plaats. Hierbij werd een 82-jarige vrouw beroofd van haar boodschappentas.
Op de Albrecht Thaerlaan werd dinsdag om 15.00 uur een 49-jarige vrouw van haar schoudertas beroofd. Twee jongens op een scooter trokken de tas van haar schouder waardoor de vrouw op straat viel. De straatrovers reden op een donkergrijze scooter. Ook op de P Augustus de Genestestraat kwam rond 20.00 uur een 84-jarige vouw ten val doordat twee mannen op een scooter de handtas van de vrouw probeerde te roven. De vrouw die haar tas stevig vasthield, viel door deze straatroof op straat.

Zoekwoorden:

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 24-07-2002 '
Lees ook