Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Overvaller aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een overval gepleegd op een winkel en kort hierna werd de overvaller aangehouden.

Omstreeks 17.15 uur kwam een 32-jarige man uit Den Haag de winkel aan het Gildenkwartier binnen. Hij pakte een lading sportkleding, liep naar de kassa en bedreigde vervolgens de winkelbediende met een vuurwapen. De overvaller vroeg vervolgens om geld en verdween korte tijd later met geld en kleding.

Een grote zoekactie werd opgezet en bij de Sijpesteijntunnel werd de man aangetroffen samen met een 26-jarige vrouw uit Utrecht. Onderzoek wees uit dat de man in een nabijgelegen gebouw op het toilet zich had verkleed. Hier werd ook een deel van de kleding teruggevonden. Het gebruikte vuurwapen is nog niet teruggevonden. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Rijden op kaart broer

UTRECHT- Op maandagmiddag werd een jongen aangehouden omdat hij met een valse buskaart in de bus zat.

Omstreeks 17.15 uur werd de 17-jarige jongen uit Utrecht gecontroleerd in de stadbus op het Stationsplein. De controleur kwam er al snel achter dat dit niet de juiste persoon was welke op de foto stond. De jongen werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Met een strippenkaart aan bekeuringen voor het opgeven van valse naam, het rijden zonder geldig legitimatiebewijs en het niet hebben van een legitimatie, kon hij het bureau weer verlaten.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT- Op maandagavond botsten twee vrouwen op de Servetstraat. Door een voorrangsfout kwamen de twee fietser, 27 jaar uit Utrecht en 34 jaar uit Utrecht, in onvrijwillige aanraking met elkaar. De 27-jarige vrouw raakte gewond aan haar hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Mobiel rovers aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag werden twee jeugdigen aangehouden nadat ze een mobiele telefoon hadden gepoogd te stelen.

Omstreeks 15.50 uur werden parkeercontroleurs aangesproken door een vrouw welke vertelde dat ze zojuist was bestolen van haar mobiele telefoon. De vrouw liep op de Homeruslaan toen plotseling haar telefoon uit haar handen werd getrokken. De vrouw begon hard te schreeuwen en hield haar mobiel goed vast. De jongens reden vervolgens hard weg.

De achtervolging werd door de parkeercontroleurs ingezet en de twee jongens, 11-jaar uit Utrecht, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Gezien de leeftijd van de jongens zal er via bureau HALT een alternatieve straf worden gegeven.

Autodieven aangehouden
UTRECHT- Op maandagochtend werden twee autodieven aangehouden.

Omstreeks 11.00 uur zagen agenten op de Hollantlaan een auto rijden. Onderzoek wees uit dat deze auto van diefstal afkomstig was. De agenten gaven de auto een stopteken maar de bestuurder negeerden dit en verhoogde zijn snelheid. Via de Zeelandlaan reden ze via de Australielaan en het voertuig stopte op de Vrieslandlaan. Hier renden de twee inzittenden, 33 en 38 oud afkomstig uit Nieuwegein weg en werden na een korte achtervolging te voet aangehouden.

UTRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart een man aangehouden voor het stelen van een auto.

Door getuigen werd omstreeks 00.05 uur gebeld naar de politie de man zag live dat een onbekende man een auto aan het stelen was. De politie was snel ter plaatse en kon -na enige verzet- een 25-jarige man uit Utrecht aanhouden. Uit onderzoek bleek dat de man het complete contactslot al had verwijderd. Tevens bleek dat de auto gesignaleerd stond. Het voertuig was op 22 maart gestolen in Hilversum. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

UTRECHT In de parkeergarage aan de Stationsstraat heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van een voertuig.

Tijdens de surveillance zagen agenten in de parkeergarage een man in een auto zitten. De man was met een scherp voorwerp aan het rommel in het contactslot van de auto. De agenten tikte op het raam om te vragen wat de man aan het doen was. De man keek naar de agenten maar ging gewoon door. Op een gegeven moment kreeg de verdachte de auto aan de gang. De agente tikte wederom op het raam. Dit maal deed de man het raam een klein stukje open maar bleef aan het werk.

Omdat de agenten het vermoedde hadden dat de man met de auto wegwilde werd er voor de derde maal en dit keer hard- op het raam getikt. Dit maal dit de man het raam verder open en konden de agenten de deur open en de 45-jarige man uit Grootammer- uit de auto halen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Straatroof
UTRECHT Maandagavond vond op de Zuidpooldreef een beroving plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 21.10 uur fietste een 37-jarige vrouw uit Utrecht door de brandgang achter de Kaaphoorndreef en tussen de woningen van de Zuidpooldreef. Plotseling stond een onbekende man voor de vrouw en vroeg haar om geld en haar fiets. Toen de vrouw niet wenste in te gaan op de eisen werd zij in haar gezicht geslagen. Hierdoor viel de vrouw en kwam met haar hoofd tegen de muur waardoor zij even haar bewustzijn verloor.

De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 25-03-2003 '
Lees ook