Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-07-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Politie breekt auto open

UTRECHT Donderdagmiddag om 12.45 uur hebben agenten op de Centrumlaan in De Meern een afgesloten personenauto geopend. Op de parkeerplaats zagen de agenten een baby in de nagenoeg afgesloten auto liggen. De temperatuur in de auto had inmiddels tropische waarden bereikt. In een supermarkt werd het kenteken van de auto omgeroepen waarna de eigenaar van de auto verscheen. Na ongeveer 30 minuten verscheen een 31-jarige vrouw uit Utrecht die op haar verantwoordelijkheden als moeder werd aangesproken.

Straatroof

UTRECHT Tijdens het pinnen op het Vredenburg werd een 34-jarige man uit Utrecht slachtoffer van straatroof. Nadat de man had gepind werd door een onbekende man het geld uit de automaat gegrist. De man verdween daarna in de richting van de Hamsteeg. Het betreft een man met een leeftijd van ongeveer 22 a 27 jaar. De overvaller droeg een gestreept rugbyshirt.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT De politie heeft een op het Clarenburg een 46-jarige fietsendief aangehouden. Personeel achter de bewakingscameras zagen de man lopen met een nagenoeg nieuwe damesfiets. Het slot van de fiets was totaal vernield. De man die met betrekking tot het stelen van fietsen geen onbekende van de politie is, werd door personeel van de bewakingsdienst aangehouden en overgedragen aan de politie. De fietsendief is voor verhoor ingesloten

Aantreffen hennepkwekerij

UTRECHT De politie heeft donderdagavond op de Marco Pololaan een man aangehouden voor het hebben van een hennepkwekerij.

Omstreeks 21.55 uur sloeg voor de derde maal een gemeentelijke elektriciteitszekering uit. Het elektriciteitsbedrijf had het vermoeden dat de storing bij een woning aan de Marco Pololaan vandaan kwam. Samen met de politie werd een onderzoek ingesteld bij de betreffende woning.

In de woning trof de politie een aantal mensen aan. De bewoner was op dat moment niet aanwezig.Vanuit de meterkast liep een dikke elektriciteitskabel naar één van de slaapkamers. In de slaapkamer trof de politie een hennepkwekerij aan. Op dat moment kwam de 38-jarigte bewoner thuis. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De illegaal afgetapte stroom zorgde voor de storing in de gemeente kast.

In totaal werden 420 planten en de aanwezige apparatuur in beslag genomen. Het elektriciteitsbedrijf heeft de illegale kabel afgekoppeld waarna de storingen verholpen waren.

Bestuurders onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juli een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfietsbestuurder zonder helm over de Biltstraat rijden. Ook de passagier had geen helm op. De 21-jarige bestuurder uit Zeist probeerde bij het zien van de politie weg te komen.

De agenten zette de achtervolging in en kon het tweetal onder de brug staande houden. De bestuurder rook naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk bleek dat hij 1,1 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Met een rijverbod van vier uur werd de man met een bekeuring voor het rijden onder invloed, zonder helm en het niet hebben van een achterlicht naar huis gestuurd. UTRECHT Tijdens de surveillance zagen agenten in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 juli een automobilist slingerend over de Loeff Berchmakerstraat rijden.

Omstreeks 00.50 uur kreeg de bestuurder een stopteken en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij onder invloed van alcohol was. De 19-jarige bestuurder uit Utrecht werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier bleek aan de hand van de ademanalyse dat de Utrechter 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had.

Zijn rijbewijs werd ingenomen. Uit onderzoek bleek dat het de derde keer binnen een half jaar was dat de man onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal zijn straf gaan bepalen

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 26-07-2002 '
Lees ook