Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-02-2003 Persberichten districten Utrecht Stad, 09.35 uur

Verdachten afpersing aangehouden

UTRECHT De recherche van het district Marco Polo heeft vier personen aangehouden voor het afpersen van een man uit Utrecht.

Zaterdagmiddag 22 februari deed een man uit Utrecht aangifte van afpersing. De man was eerder al mishandeld door een voor hem onbekende groep verdachten. Onder telefonische bedreiging werd het slachtoffer gedwongen om een geldbedrag bij een locatie in Nieuwegein achter te laten.

De politie startte een onderzoek en kon in de nacht van 22 op 23 februari - tijdens een afgesproken geldoverdracht - vier personen door het arrestatieteam laten aanhouden. Het betrof drie mannen - twee van 18-jaar en één van 23 en een 15-jarige meisje. Allen woonachtig in Nieuwegein.

Woensdag 26 februari heeft de politie nog twee verdachten een 17-jarige jongen en een 38 jarige man beiden uit Nieuwegein- aangehouden. Alle verdachten zitten in verzekering. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Oproep getuigen openlijke geweldpleging

UTRECHT Dinsdagdagmiddag 25 februari rond 17.30 uur werd op het Van Starkenborghof een 16-jarig meisje en haar 53-jarige vader, uit Utrecht mishandeld door een groep mannen.

Het meisje werd door een van de mannen uitgescholden. De vader die met zijn gezin het winkelcentrum aan het Hammarskjoldhof inliep maakte een opmerking over het gedrag van de mannen. Op het moment dat haar vader de groep aansprak werd hij belaagd en met een bierfles op zijn hoofd geslagen. Zijn dochter werd met een stuk ijzer op haar handen geslagen. Het 53-jarige slachtoffer is met een hoofdwond in het ziekenhuis ter observatie opgenomen. Hij kon de volgende dag weer naar huis. Het meisje is door de ambulancedienst behandeld.

De politie die snel na deze openlijke geweldpleging aanwezig was, kon in de omgeving een 21-jarige Utrechter aanhouden. Deze werd voor nader verhoor overgebracht naar het bureau. De politie verwacht binnenkort nog meer verdachten aan te houden.

De recherche van het district Marco Polo verzoek getuigen van deze geweldpleging zich te melden via het algemene nummer 0800-9944.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Woensdagmiddag rond 15.40 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een automobilist. De bromfietser, een 16-jarige jongen uit De Meern, en zijn passagier, een 15-jarige jongen uit De Meern, raakten hierdoor gewond aan hun been. Na behandeling in het Ouderijn ziekenhuis konden beiden weer naar huis.

De bromfietser reed over het fietspad en ging ter hoogte van Rijnzathe rechtdoor richting Molensteijn. Een 34-jarige automobilist uit Alphen aan de Rijn reed over de Rijnzathe in de richting van de Naamrijk. Beiden zagen elkaar vermoedelijk niet aankomen waardoor een botsing ontstond. Aan beide voertuigen ontstond schade.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Donderdagmorgen omstreeks 01.00 uur nam een agent een aangifte van auto-inbraak op van een 29-jarige man uit Duitsland. De man had zijn auto afgesloten geparkeerd op de Van Asch van Wijckskade en trof hem een half uur later opengebroken aan. Hij miste een aantal goederen waaronder een rugzak.

Rond 03.25 uur zag de agent die de aangifte had opgenomen tijdens zijn surveillance twee mannen over het Vredenburg lopen. Een van hen droeg een rugzak die veel leek op de weggenomen rugzak eerder op de nacht. De agent sprak de mannen aan die er meteen rennend vandoor gingen, de rugzak achterlatend. Een van de mannen, 41 jaar uit Utrecht, kon in de Rozenstraat aangehouden worden. In de rugzak zaten verschillende goederen van diefstal afkomstig, vooral autoradios. De verdachte vertelde dat deze buit waren gemaakt in een parkeergarage aan de Oranjestraat. Daar had hij samen met de andere man verschillende autos opengebroken. Bij controle in de parkeergarage bleek de toegang geforceerd te zijn en in 11 autos ingebroken te zijn. De politie heeft de auto-inbraken in onderzoek.

Laffe beroving
UTRECHT Omstreeks 13.00 uur woensdagmiddag werd een 23-jarige vrouw uit Utrecht van haar tas beroofd. De politie ging bij het krijgen van de melding meteen op zoek naar de verdachten maar trof ze helaas niet meer aan.

De vrouw liep over de Oude Liesbosweg toen zij achter zich een brommer hoorde naderen. Op de brommer zaten twee mannen, een van hen stapte af en pakte de tas van de vrouw vast. Zij hield haar tas echter stevig vast en werd vervolgens door een van de mannen op het achterhoofd geslagen. Bovendien trok een van hen ook aan het haar van de vrouw die hierop haar tas losliet. De beide mannen zijn hierop weggereden.

Signalement verdachten: - man van ongeveer 19 of 20 jaar, licht getinte huidskleur, tenger postuur, 1.75 m lang, zwart opgeschoren haar, smal gezicht zonder baardgroei, droeg een zwart lederen jas zonder opdruk, een blauwe spijkerbroek en sportschoenen. - Man van ongeveer 19 of 20 jaar, licht getinte huidskleur, normaal postuur, 1.70 1.80 m lang, droeg een grijze trui met capuchon over zijn hoofd, grijze trainingsbroek. Zij reden op een gele scooter met een vlam-sticker op de voorzijde.

De politie is op zoek naar de verdachten en vraagt getuigen contact op te nemen met het Jeugdteam, 0900-8844.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 27-02-2003 '
Lees ook