Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Politiedistrict Marco Polo voortvarend met aanhoudingen

UTRECHT De eerste vier weken van dit jaar zijn door de politie in het district Marco Polo 170 verdachten aangehouden in verband met uiteenlopende misdrijven en andere strafbare feiten. Er zijn sinds begin dit jaar 20 verdachten voorgeleid aan de rechter commissaris. Met de aanhouding van drie verdachten uit Maarssen, twee 20-jarigen en een 17-jarige jongen, heeft de politie de gewapende overval van 13 december 2002 op de snackbar aan de Odeveldlaan in Vleuten opgelost. Tijdens het onderzoek naar de overval werd de identiteit van de mannen bekend. Toevallig werden deze drie eerder deze maand bij een bedrijfsinbraak in Maarssen aangehouden. Het onderzoek leidde ook naar een 25-jarige man uit Utrecht die in het bezit was van een vuurwapen.

Na onderzoek, in verband met een bedreiging, zijn deze maand vier minderjarige verdachten uit Utrecht aangehouden. Bij het doorzoeken van hun woningen, in aanwezigheid van de rechter commissaris, zijn wapens, laptops, beamers, geld, audioapparatuur en een auto inbeslaggenomen. Deze verdachten zitten in voorarrest.

Tijdens een woninginbraak in De Meern zijn op 15 januari twee jongens van 15 en 17 uit De Meern op heterdaad betrapt. In verband met straatroof op 17 januari, waarbij een man van zijn laptop werd beroofd, zijn op de Eendrachtlaan, na een achtervolging drie 16-jarige Utrechters aangehouden. Bij doorzoekingen van hun woningen, zijn gestolen laptops aangetroffen.
Met de aanhouding van een 43-jarige Rotterdammer, vrijdagochtend 17 januari, op de Letchertweg is de verdachte aangehouden van een roofmoord op een juwelier in Schiedam.
Eind vorig jaar werd een 64-jarige bewoner van de Vleutenseweg kort na elkaar tot drie maal toe in zijn woning overvallen. In verband met deze overvallen zijn afgelopen week drie mannen aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Lopik en twee Utrechters van 38 en 43 jaar. De politie verwacht in het kader van dit onderzoek binnenkort nog een vierde verdachte aan te houden.

Belediging na een verkeerscontrole

UTRECHT- Tijdens een verkeerscontrole aan de Overste Den Oudenlaan heeft een 37-jarige man uit Utrecht een boete gekregen voor het beledigen van een ambtenaar in functie.

Agenten constateerden tijdens een verkeerscontrole dat de man geen autogordel droeg en gaven hem een stopteken. Nadat de man gestopt was, opende hij zijn deur en begon de agenten te beledigen en te bedreigen. Zij waarschuwden de man en gaven hem een boete voor het niet dragen van de autogordel. Hierop mocht hij zijn weg vervolgen.

Bij het wegrijden, stak de man met opzet een vinger op naar de agenten en reed vervolgens hard weg.

Agenten zijn later die dag naar de woning van de verdachte gegaan en hebben hem daar aangehouden voor belediging en overgebracht naar het bureau. Hier ontving de verdachte een proces-verbaal.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT- Na aanleiding van een melding heeft de politie op maandagavond omstreeks 17.40 uur een hennepkwekerij aangetroffen in de Spijkerstraat.

Agenten controleerden de woning en troffen in de woning een kamer aan die volledig ingericht was als hennepkwekerij. Verder werd er een zak met toppen, afkomstig van hennepplanten en een tas met oude hennepbladeren aangetroffen.
De kwekerij en ander toebehoren zijn in beslaggenomen. De 27-jarige bewoner uit Utrecht is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT- Op maandagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft de politie een winkeldief aangehouden.

Een agent reed op de Lange Elisabethstraat, toen hij zag dat een man door personeel van een winkel naar binnen werd begeleid. Navraag wees uit dat de 27-jarige man wat uit de winkel had gestolen. De man was met een broek het pashokje ingegaan en kwam vervolgens met deze broek, die hij onder zijn eigen broek had aangedaan weer naar buiten. Bij het verlaten van de winkel, begon de man hard te rennen, waarop het personeel achter hem aanging en hem aan kon houden.

De verdachte is meegenomen naar het bureau en kon met een proces-verbaal het bureau later weer verlaten.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 28-01-2003 '
Lees ook