Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 28-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.40 uur

Twee mannen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart twee mannen aangehouden voor mogelijk diefstal van een auto.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 04.00 uur een voertuig over het Zandpad rijden. De bestuurder haalde allerlei vreemde capriolen uit. Hij reed hard en maakte om de paar meter een burnout. Tevens trok de man regelmatig aan zijn handrem.

De bestuurder stopte bij elke voorbijganger om iets te vragen. De agenten vroegen ook aan de voorbijgangers wat de bestuurder vroeg. Het bleek dat de mannen een stereotoren wilde verkopen. Via de meldkamer werd duidelijk dat de auto als vermist opgegeven stond. Het voertuig keerde ter hoogte van de Jagerskade en reed in de richting van de Marnixbrug. Hier stond een surveillanceauto van de politie die gedeeltelijk de weg blokkeerde om de auto tegen te houden. De bestuurder reed met hoge snelheid vlak langs de politieauto en draaide de Marnixbrug op in de richting van de Marnixlaan.

De politie zette de achtervolging in. De bestuurder reed met hoge snelheid de parallelbaan ter hoogte van de JS de Rijkstraat op. Aan het eind stond wederom een politieauto. Dit maal stopte de bestuurder en stapte de mannen uit. Na een korte achtervolging konden de mannen een van 23 jaar uit Lienden en een van 22 jaar uit Maurik worden aangehouden.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Talmanstraat hebben agenten in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart een man aangehouden die onder invloed achter het stuur zat.

Omstreeks 04.15 uur zagen de agenten en voertuig over de Talmanlaan rijden waarvan één koplamp stuk was. De agenten gaven de bestuurder een stopteken waaraan hij niet direct voldeed. Uiteindelijk stopte de 33-jarige bestuurder uit De Bilt. Op het moment dat de man uitstapte zwalkte hij naar de agenten toe. Die roken een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had.

Op het bureau bleek dat hij 965 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tevens bleek dat zijn auto niet verzekerd en geen APK keuring op de auto had. Ook stond de man gesignaleerd voor een boete die hij nog moest betalen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmorgen vond op de Letchertweg een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakte.

Een 31-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 09.20 uur met zijn bestelbus over de Letchertweg in de richting van Hooggelegen. Voor de man reden twee voertuigen, één bestuurd door een 39-jarige man uit De Meern en één door een 29-jarige vrouw uit IJsselstein. De 31-jarige automobilist had te laat in de gaten dat het verkeer voor hem begon af te remmen vanwege de ochtend spits en botste tegen de auto van de 39-jarige bestuurder, die op zijn beurt weer tegen de vrouw botste. br> Door de aanrijding raakte de voertuigen zwaar beschadigd en moesten zowel de bestuurder uit Utrecht als de man uit De Meern naar het ziekenhuis. De Letchertweg werd voor enige tijd aan beide zijden afgesloten voor al het verkeer. Grote controle Breedstraatbuurt en Hopakker

Verkeerscontrole

UTRECHT De politie van district Paardenveld heeft donderdagavond 27 februari van s middags 15.30 uur tot 22.00 uur een grote verkeerscontrole gehouden in het gebied rond de Breedstraatbuurt. In totaal werden ruim 230 bekeuringen uitgeschreven.

Bewoners van de Breedstraatbuurt en omwonenden van de Hopakker hebben herhaaldelijk aangegeven overlast te hebben van asociaal verkeersgedrag. Dagelijks komen hier via de diverse toegangswegen honderden passanten door het gebied die voor verschillende vormen van overlast zorgen. In de afgelopen maanden heeft de politie diverse korte controles uitgevoerd. Donderdagavond werd een grote controle opgezet als signaal naar de bezoekers van de buurt. In totaal werden drie controleposten ingericht op de toegangswegen naar de Breedstraatbuurt: op de Van Asch van Wijcksbrug (vanuit de Hopakker), de kruising van de Wijde Begijnestraat met de Voorstraat en op de kruising van de Van Asch van Wijcksstraat met de Noorderstraat. Automobilisten werden gecontroleerd op hun papieren, verkeersgedrag en de technische staat van hun auto. Ook bromfietsers ontkwamen niet aan de controle.

De controle werd uitgevoerd in samenwerking met de douane, Dienst Wegverkeer, autorecherche, scooterteam en de Regionale Verkeersdienst. Ook werd een onopvallend cameravoertuig van de Regionale Verkeersdienst ingezet. In totaal waren ruim 40 mensen in dienst voor deze controle. De bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere: vervallen APK en verzekering, slechte technische staat van de auto, niet dragen van de autogordel, voeren van onjuiste verlichting, hinderlijk parkeren, onnodig claxonneren, wegrijden met piepende banden en te hoog toerental, negeren van diverse verkeersborden, geluidshinder voor de woonomgeving door luide muziek uit autos, niet kunnen tonen van autopapieren, onjuist voeren van kentekenplaten, door rood licht rijden, niet dragen van een bromfietshelm, slechte technische staat enzovoort. Daarnaast werd voor duizenden euros aan openstaande boetes geïnd. Ook had één bestuurder teveel gedronken; hij blies 320 ug/l.

Buurtbewoners waren zeer te spreken over de actie van de politie. Diverse mensen kwamen een kijkje nemen bij de controle en spraken hun waardering uit. De komende tijd zullen meerdere korte controles plaatsvinden. Ook een grotere controle staat op de planning.

Verkeerscontrole
VLEUTEN- Donderdagmiddag is er een scootercontrole en een algemene voertuig- en alcoholcontrole gehouden.

Tussen 14.00 en 17.00 uur werd er aan de Schoolstraat een scootercontrole gehouden. 24 Scooters zijn gecontroleerd. Hiervan waren er 17 in overtreding. De bekeuringen waren onder andere voor niet dragen van de helm, teveel vermogen en niet tonen van het bromfietscertificaat.

Van 18.30 tot 21.00 uur werd er op de Europaweg en op de Utrechtseweg een algemene voertuig- en alcoholcontrole gehouden. Er werden 26 bekeuringen uitgeschreven voor overtredingen van bestuurders. 110 bestuurders hebben op straat moeten blazen, geen van hen had (teveel) gedronken.

Winkeldiefstallen
UTRECHT- Donderdag zijn er meerdere mensen aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 12.00 uur werd er op de Oudegracht een 17-jarig meisje uit Zwaag aangehouden na een winkeldiefstal. Zij wilde de winkel verlaten zonder twee broeken en een lingeriesetje af te rekenen. Het meisje werd staande gehouden door het winkelpersoneel en later overgedragen aan de politie. Ze krijgt een werkstraf bij Halt.

Op de Lunettenbaan werd rond 15.30 uur een vrouw aangehouden op verdenking van diefstal. De 26-jarige vrouw uit Utrecht had meerdere flesjes frisdrank onder haar jas gestopt. Winkelpersoneel kon haar aanhouden en de politie heeft haar meegenomen naar het bureau. Na verhoor kon ze met een boete van 175 Euro naar huis.

Een 56-jarige man uit Soest heeft gister in een winkel aan het Radboudkwartier een dekbedovertrek gestolen. Omstreeks 16.30 uur kwam de man de winkel binnen en was bij de kassa aangekomen met twee dekbedovertrekken. Hij beweerde dat hij gister een dekbedovertrek had gekocht die hem toch niet beviel en hij wou hem nu ruilen voor de ander, alleen de bon had hij nog thuis liggen. De medewerker van de winkel wilde hier niet aan voldoen, waarop de man de winkel verlaatte met één van de twee dekbedovertrekken. Zij vertrouwde het niet en maakte een uitdraai van de kassa, daar kon zij uit opmaken dat er die dag ervoor geen overtrek verkocht was. De beveiliging kon de man op de Catharijnesingel aanhouden. De man is overgebracht naar het bureau, bekende en kreeg een boete uitgereikt.

Tijdens een surveillancedienst zagen agenten rond 16.00 uur werknemers van een beveiligingsbedrijf een man achteraan rennen. De agenten renden achter de beveiliging aan en zagen dat de man werd aangehouden. De 46-jarige man uit Utrecht bleek even daarvoor uit een winkel in het winkelcentrum Overvecht een aantal goederen te hebben weggenomen. Deze bestonden uit een aantal onderbroeken, sokken en een fles wijn. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Na verhoor kreeg hij een boete.

Aanrijding
UTRECHT- Donderdagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte. Omstreeks 16.30 uur reed een 35-jarige fietsster uit Utrecht op de Vleutenseweg komende uit de richting Vleuten. Op de Thomas A Kempisplantsoen reed een auto komende uit de richting van het Spinozaplantsoen. Op de T-splitsing gaf de fietsster geen voorrang aan de 26-jarige automobilist uit Utrecht, waardoor de twee in botsing kwamen.

De fietsster rolde over de motorkap tegen de vooruit van de auto aan en kwam vervolgens op de grond terecht. Ze liep hierdoor een gebroken been, een hersenschudding en een gebroken tand op. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis.

DE MEERN- Donderdagmiddag raakte een fietsertje gewond na een aanrijding. Rond 17.15 uur reed een 48-jarige automobilist de kruising Angstel-Lange Vliet op. Hij zag daarbij een 11-jarig jongetje uit Utrecht over het hoofd.

De auto raakte de fiets en het fietsertje vloog over de motorkap en kwam op zijn hoofd op de grond terecht. De jongen is per ambulance afgevoerd. Hij moest een nachtje blijven in het ziekenhuis, maar heeft geen noemenswaardig letsel opgelopen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 28-03-2003 '
Lees ook