Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-01-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 08.40 uur

Hardleerse bromfietsbestuurder aangehouden

UTRECHT Tijdens een scootercontrole heeft de politie maandagavond een jongen aangehouden die ondanks een verbod toch op zijn scooter ging rijden.

Rond 18.45 uur controleerden agenten een 17-jarige jongen uit Utrecht met een bromfiets. Tijdens de controle bleek dat de bromfiets een te hoge constructiesnelheid en een aantal technische gebreken had. Tevens droeg de jongen geen helm. De jongen werd meegenomen naar het bureau waar hem een aantal bekeuringen werden uitgereikt.

Nadat de jongen gezien zijn gedrag - eerst duidelijk was gemaakt wat de gedragsregels binnen een politiebureau waren, mocht hij lopend met zijn bromfiets naar huis. De Utrechter liep in de richting van de Hopakker en stapte vervolgens gewoon weer op zijn bromfiets om zijn weg te vervolgen. Agenten zagen de jongen over de Koekoekstraat rijden en gaven hem wederom een stopteken. De hardleerse jongen gaf hier geen gehoor aan en probeerde via levensgevaarlijk rijgedrag uit handen van de politie te blijven. Na een korte achtervolging kon de politie de jongen op de t Hoffstraat klemrijden en aanhouden. De bromfiets werd in beslag genomen. De jongen kreeg een proces-verbaal en kon na verhoor zonder bromfiets naar huis

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Maandagmiddag heeft de politie in een winkel aan de Zwanenvechtlaan een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

De vrouw werd al enige tijd door het personeel in de gaten gehouden. Op het moment dat zij de winkel wilde verlaten en een aantal goederen niet afrekende, werd zij door het personeel staande gehouden. De 38-jarige vrouw uit Utrecht deed in de winkel afstand van de gestolen goederen en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie maandagmiddag een 16-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor het stelen van parfum. De jongen had geprobeerd een aantal flessen zonder af te rekenen mee de winkel uit te nemen. Winkelpersoneel betrapte de jongen en belde de politie.

Brand in de keuken

UTRECHT Op de Nansenlaan heeft maandagmiddag korte tijd brand gewoed in een keuken van een woning.

Een 53-jarige vrouw uit Utrecht liet omstreeks 14.45 uur een pannetje met olie op het gasfornuis staan. De olie werd te heet en vatte vlam. De echtgenoot van de vrouw probeerde de pan te blussen, maar nam hiervoor water. De hete olie spatte uit de pan waardoor de vrouw brandwonden aan haar gezicht en handen opliep. Het slachtoffer werd voor controle overgebracht naar het Ouderijnziekenhuis maar kon later op de avond weer naar huis.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 29-01-2003 '
Lees ook