Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Ruiten vernieler aangehouden

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij een ruit had vernield. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie de melding dat een man een ruit had vernield van een auto, welke stond geparkeerd aan de Daendelsstraat. De politie kreeg een goed signalement van de getuigen en trof in de omgeving een 28-jarige man uit Utrecht aan. Zijn handen waren bebloed en hij gaf aan de ruit te hebben vernield. De man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Autoinbrekers aangehouden

UTRECHT- Op zondagavond werden twee personen aangehouden nadat ze hadden ingebroken in een auto. Omstreeks 21.35 uur zagen beveiligingsmedewerkers dat er ingebroken werd in een auto welke stond geparkeerd op de Missisippidreef. De achtervolging werd ingezet en de twee verdachten, in de leeftijd van 16 en 20 jaar afkomstig uit Enschede, werden aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De verdachten werden aangehouden en verzetten zich hevig. Een van de verdachten probeerde zelf een kopstoot geven. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden met gestolen goed

UTRECHT- Op maandagochtend werd een man aangehouden nadat hij met een videorecorder over straat liep. Omstreeks 04.25 uur zagen agenten de 28-jarige man Veenhuizen lopen over de Burgemeester Reigerstraat. De man had een tas bij zich met daarin een videorecorder. Hij gaf aan dat hij dit had weggehaald bij een vuilnishoop. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.Onderzoek moet nog uitwijzen waar de recorder vandaan komt.

Zedenmisdrijf in Opsporing Verzocht

UTRECHT- In het programma Opsporing Verzocht zal vanavond aandacht worden geschonken aan het zedenmisdrijf gepleegd op 17 maart 2003 aan de H.F van Riellaan.

Omstreeks 21.40 uur reed een 27-jarige vrouw uit Utrecht over de H.F van Riellaan. Hier werd ze plotseling vastgepakt en in een schuur getrokken. De vrouw werd hier vastgehouden en beroofd van haar beurs en uiteindelijk werd ze slachtoffer van een zedenmisdrijf.

De man, een negroide man, ongeveer 20 jaar oud, 165-175 lang, breed postuur en gekleed in een ¾ donkerkleurige jas, vluchtte vervolgens. De politie heeft inmiddels een buurt- en passantenonderzoek uitgevoerd. Via het programma Opsporing Verzocht probeert de politie meer informatie te krijgen.

Rijden onder invloed
UTRECHT- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij met een slok teveel op achter het stuur zat. Omstreeks 05.00 uur zagen agenten de 27-jarige automobilist uit Utrecht rijden over de Marnixlaan. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 395 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Autodief aangehouden
UTRECHT De politie heeft zondagmiddag na een achtervolging een man aangehouden op verdenking van autodiefstal.

Omstreeks 15.45 uur zagen agenten tijdens de surveillance een automobilist vanuit de richting van t Goylaan komen rijden. Op het moment dat de automobilist de agenten passeerde herkende één van de politiemannen de bestuurder en wist dat de man waarschijnlijk in een gestolen auto reed. De agenten keerden hun dienstvoertuig en zetten de achtervolging in. De 18-jarige bestuurder uit Utrecht gaf gas en probeerde weg te komen.

De verdachte reed via het Kastelenplantsoen rechtsaf het Rijnensteinhof in. Hier stopte de man en verliet de auto. De agenten zetten lopend de achtervolging in en konden de man op de kruising van de Montfoortlaan met de IJsselsteinlaan aanhouden. Op het bureau bleek dat het voertuig op vrijdag 29 maart was gestolen op de Oosterkade. De Utrechter werd ingesloten voor verhoor.

Man na verzet aangehouden
UTRECHT Zondagavond heeft de politie een man aangehouden en gepepperd omdat hij zich na een mishandeling hevig verzette bij zijn aanhouding.

Via de meldkamer kreeg de politie de melding om naar de Pippelingstraat te gaan. Hier zou een man de ruiten van een woning ingooien. Ter plaatse constateerden de agenten dat de voorruit van de woning en de ruit van de voordeur vernield waren. In de woning werd een vrouw aangetroffen die verklaarde dat er in de relationele sfeer ruzie was ontstaan waarbij twee mannen al vechtend achter elkaar aan zaten in de tuin.

In de tuin van de buren werden de mannen aangetroffen. De agenten wilden de veroorzaker van de ruzie aanhouden maar kregen hevig verzet. Nadat de verdachte twee maal met pepperspray gesprayd was kon hij worden aangehouden. Het is de politie nog niet duidelijk wat precies de aanleiding voor de ruzie is geweest.

Aanrijding letsel
VLEUTEN Op de Europaweg vond zondagmiddag een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten.

Omstreeks 17.00 uur controleerde agenten een voertuig op de Europaweg. Op het moment van de controle kwam een groep motorrijders voorbij waarvan één motorrijder een 55-jarige man uit Spijkernisse onderuitging, tevens ging een bromfietsbestuurder een 16-jarige jongen uit Vleuten - onderuit. Uit onderzoek bleek dat 16-jarige jongen met zijn bromfiets tussen de groep motorrijders op de rijbaan was gaan rijden. Door een stuurfout kwam de bromfietser tegen de motorrijder aan en gingen beiden onderuit.

De slachtoffers liepen licht letsel op en hoefden niet naar het ziekenhuis. Beide voertuigen konden niet meer rijden en werden afgesleept.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 31-03-2003 '
Lees ook