Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-05-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.30 uur

Bestuurders onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag 30 op vrijdag 31 mei heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance reed de politie omstreeks 04.15 uur over de busbaan op de Nobelstraat. Achter de politie reed een automobilist ook over de busbaan. Omdat het verboden is om over de busbaan te rijden gaven de agenten de bestuurder op de Wittevrouwensingel een stopteken.

Op het moment dat de agenten de 32-jarige automobilist uit Arnhem aanspraken over zijn rijgedrag, roken zij een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal binnenkort de straf voor de man bepalen.

UTRECHT Donderdagavond heeft de politie op het Zandpad een man aangehouden voor het rijden onder invloed en zonder rijbewijs.

Omstreeks 22.15 uur werd de 56-jarige automobilist uit Velsenbroek gecontroleerd. Op het moment dat hij werd aangesproken door een agent uitte de man beledigende taal. Tevens roken de agenten een sterke alcohollucht. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau.

Uiteindelijk werd duidelijk dat hij 1,55 promille alcohol in zijn lichaam had. Ook bleek dat de man binnen twee jaar al vijf maal was aangehouden voor het rijden onder invloed. Met een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.

Aangehouden voor opgeven valse naam

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een man aangehouden voor het opgeven van een valse naam.

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op de Baden Powellweg met zijn fiets door het rode verkeerslicht rijden. De 48-jarige fietser uit Utrecht werd aangesproken op zijn gedrag. Tevens vroegen de agenten zijn naam. De man gaf in eerste instantie een naam op waarvan de agenten het vermoedde hadden dat die vals was.

Na een aantal malen vertelde de man zijn echte naam. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Amsterdamsestraatweg een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.00 en 15.15 uur werden 561 voertuigen gecontroleerd. Hiervan kregen 68 bestuurder een bekeuring voor te hard rijden. Op de ASW geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op het Godebaldkwartier een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 14.40 uur ontdekte winkelpersoneel dat een 29-jarige man uit Utrecht een fles alcohol in zijn binnenzak stopte en zonder af te rekenen de winkel wilde verlaten. Het personeel greep in en hield de Utrechter aan. De inmiddels gewaarschuwde politie heeft de verdachte voor verhoor mee genomen naar het bureau.

Straatroof
UTRECHT Donderdagmiddag vond op de 1ste Daalsedijk een beroving plaats door twee jongens.

Omstreeks 14.25 uur stond een 16-jarige jongen uit Utrecht op de 1ste Daalsedijk met zijn mobieltje in zijn hand. Plotseling komt er een tot nu toe onbekende jongen aanlopen, die vrijwel direct het mobieltje uit de handen van jongen wil trekken.

Het slachtoffer zag in eerste instantie nog kans zijn GSM terug te pakken, maar al snel bleek de verdachte te sterk te zijn en werd de mobiel toch meegenomen. Even verop in de straat stond een tweede jongen op zijn vriend te wachten, waarna de verdachten samen vertrekken.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag een man aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 14.25 melde personeel van een winkel aan de Voorstraat dat zij een man vasthielden die zojuist goederen had gestolen.Ter plaatse trof de politie een 41-jarige man uit Groningen aan. De man had getracht drank te stelen. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht 31-05-2002 '
Lees ook