Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.35 uur
Mannen aangehouden voor poging inbraak

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zondag op maandag vier mannen aangehouden op verdenking van (poging) inbraak in een winkel aan de Sweder van Zuylenweg.

De mannen, 22, 24 en 25 jaar en afkomstig uit Laren, Amsterdam, Werkendam en Uithuizen werden bij de poging betrapt. Zij reden weg in een personenauto die agenten op de Van Hoornekade aan de kant konden zetten. In de auto werd inbrekersgereedschap aangetroffen. De vier werden voor nader onderzoek ingesloten.

Gezochte man aangehouden

UTRECHT Bij een controle van een 28-jarige automobilist uit Utrecht zondagavond 30 september op het Zandpad bleek dat hij nog diverse boetes moest betalen.

In totaal moest de Utrechter ruim 3500 gulden betalen. Het rijbewijs van de man moest ook ingevorderd worden. Daarnaast was de man in het bezit van 20 mogelijk XTC-tabletten en deze werden inbeslaggenomen.

Getuige houdt auto-inbreker aan

UTRECHT Een 24-jarige man uit Utrecht werd zondagavond 30 september door een getuige op heterdaad betrapt bij een inbraak in een auto in de parkeergarage aan het Moreelsepark.

De getuige, een 28-jarige man uit Utrecht, zag de man bij een auto en dat deze ietsonder zijn jas verstopte. Toen de getuige de man aansprak, rende deze weg maar hij liet een radio, een frontje en een jas vallen. De getuige kon de man achterhalen en overdragen aan de politie

Na onderzoek op het bureau werden bij de man nog drie telefoons en een afstandsbediening van een autoradio aangetroffen. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Een 29-jarige man zonder vast woonadres werd zondagmorgen 30 september op heterdaad betrapt bij een inbraak in een geparkeerde auto op Paardenveld. Na onderzoek bleek dat in nog 6 autos was ingebroken. De man was in het bezit van zonnebrillen, cassettes, een horloge en een walkman. Hij is voor nader onderzoek ingesloten.

Auto en rijbewijs ingenomen van snelheidsduivel UTRECHT Een 23-jarige automobilist uit Gorinchem moest zondagmiddag 30 september zijn auto en rijbewijs inleveren. De man werd geklokt op de Weg der Verenigde Naties rijdend met een snelheid van ongeveer 130 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Toen de Gorinchemmer voor een rood verkeerslicht moest stoppen, kon de politie hem uiteindelijk aanhouden. Na overleg met de officier van justitie moest de auto en het rijbewijs van de man worden ingevorderd. De man kreeg een proces-verbaal voor het in gevaar brengen van het verkeer.

Veel bekeuringen voor fout parkeren
UTRECHT Bij het toezicht houden op het parkeren van voertuigen van bezoekers van de voetbalwedstrijd F.C. Utrecht RKC werden 105 bestuurders bekeurd wegens fout parkeren. De meeste bekeuringen werden uitgedeeld op de Mytylweg.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht aanhouding na inbraakpoging '
Lees ook