Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-08-2001
persberichten stad Utrecht, 09.40 uur

Man onder invloed

UTRECHT Zondagavond rond half elf zagen agenten een automobilist zonder verlichting over de Nobelstraat rijden. De agenten hielden de man, 26 jaar uit Utrecht, staande om hem te controleren. Het bleek dat de man gedronken had en zijn lichten vergeten was aan te doen. Hij had een alcoholpromillage van 1.25. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

Oplichting

UTRECHT Zondagavond rond tien over tien werd de politie gezonden naar de Voorstraat waar een man zijn rekening in een restaurant niet wilde of kon betalen. De man, 55 jaar uit Utrecht, had een keer eerder op dezelfde manier gedineerd. De man is voor verhoor aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Rond acht uur zondagavond kreeg de politie de melding dat er ingebroken was in een auto die geparkeerd stond aan het Nicolaaskerkhof. Daar aangekomen werden de agenten aangesproken door een voorbijganger die een man als verdachte aanwees. De man, 35 jaar uit Utrecht, is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Bestuurder negeert slagbomen

UTRECHT Zondagmiddag rond half vier reed een 21-jarige man uit Utrecht over de Diamantweg in de richting van de Jutfaseweg. Bij de Oranjebrug negeerde hij het rode licht en reed door. Toen zag hij dat de slagbomen aan de zijde van de Jutfaseweg naar beneden kwamen en hij er niet meer door kon. Hierop reed hij achteruit teneinde voor de stopstreep op de Diamantweg te stoppen. Echter de slagbomen kwamen hier ook al naar beneden. Hij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De schadeformulieren tussen de Utrechter en de brugophaler, een 32-jarige man uit Bunnik, zijn opgemaakt.

Getuigenoproep dodelijk ongeval
UTRECHT Maandagmorgen omstreeks kwart over zes hoorden bewoners aan de Catharijnesingel een harde knal. Toen zij naar buiten keken zagen zij een rode auto gevaarlijk overhellen over het water van de singel. De brandweer heeft het voertuig recht getrokken. Aangekomen ambulancepersoneel constateerde dat de inzittende, een 31 jarige man uit Utrecht, was overleden.

De oorzaak van het ongeval is onbekend. De politie onderzoekt het ongeluk en is op zoek naar getuigen die hebben gezien waardoor de man van de weg is geraakt. Getuigen kunnen de politie van het district Paardenveld, afdeling verkeer, bellen via het telefoonnummer 0900-8844

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht rijden onder invloed '
Lees ook