Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Aanhouding auto-inbreker

UTRECHT In de nacht van dinsdag 31 juli op woensdag 1 augustus werd aan de Daltonlaan een autoinbreker op heterdaad betrapt. De verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd in een parkeergarage van een bedrijf door beveiligingsmedewerkers aangehouden, nadat hij een ruit van een geparkeerde auto had vernield. Vervolgens had de verdachte uit de auto goederen weggenomen. De verdachte werd overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie.

Snelheidscontrole

UTRECHT Door de politie werd op woensdag 1 augustus tijdens de ochtend een snelheidscontrole gehouden op de Rijnkade. Tijdens de controle passeerden 471 voertuigen de radarcontrole. Van dit aantal voertuigen bleken 68 bestuurders met hun voertuig sneller te rijden dan de toegestane maximum snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/h.

Verdachte bekent 17 gewapende overvallen

UTRECHT - Een 17-jarige verdachte heeft bekend betrokken te zijn geweest bij 17 gewapende overvallen in de regio Utrecht. De overvallen werden tussen 1 juni en 7 juli gepleegd in de stad Utrecht, De Bilt, De Meern, Doorn en Maarssen. De overvallen vertoonden grote gelijkenissen en werden voornamelijk gepleegd op winkels. De politie, die met een team van 8 rechercheurs aan de overvallen werkte, had op 9 juli al drie verdachten aangehouden. Dit n.a.v. een gewapende overval op een winkel aan de Kanaalstraat in Utrecht. Dit betroffen een 17-, 28- en 48-jarige man, allen uit Utrecht.

Op 23 en 24 juli zijn respectievelijk een 17-jarige en een 32-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden. De 17-jarige man heeft deze week bekend betrokken te zijn geweest bij de 17 gewapende overvallen. De 28-jarige man heeft bekend betrokken te zijn geweest bij 4 van de overvallen. Van de vijf aangehouden verdachten zitten er momenteel nog vier in voorlopige hechtenis.

Met de bekentenissen van 17 overvallen is een grote stap voorwaarts gemaakt in het onderzoek. Het onderzoek naar de betrokkenheid van de overige verdachten wordt nog voortgezet.

Gordelcontrole

UTRECHT Aan de Oudenoord heeft de politie woensdagmiddag een gordelcontrole gehouden. Van de 197 gecontroleerde automobilisten bleken er 23 geen gordel te dragen. Zij kregen een bekeuring. Daarnaast werden nog enkele bekeuringen uitgeschreven voor het negeren van het rode verkeerslicht.

Onenigheid op straat
UTRECHT Tijdens surveillance zagen agenten woensdagavond een meisje op een bromfiets rijden met een klein kind voorop. Op de Abrikoosstraat werd het meisje staande gehouden waar de agenten haar een bekeuring wilden geven. Een 32-jarige man uit Meteren kwam de straat op en begon zich met de zaak te bemoeien. Hij wilde het meisje mee naar binnen nemen toen hij bemerkte dat de agenten haar mee naar het bureau wilden nemen.

Het meisje probeerde eerst nog lopend te vluchten maar kon worden achterhaald. Aangezien de man zich vervelend bleef gedragen werd ook hij aangehouden wegens belemmering. Door de agenten was enige versterking opgeroepen omdat de hele buurt zich er mee ging bemoeien. Om de buurt op afstand te houden werd gedreigd met de wapenstok en is een klap uitgedeeld. Een derde buurtbewoonster, een 32-jarige Utrechtse werd aangehouden nadat zij een politieman had beledigd.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook