Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Verdachte van inbraak op heterdaad aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie een 30-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man werd op heterdaad betrapt bij de inbraak in een sportkantine aan de Mytylweg.

Rond middernacht zagen politieagenten het hek van de sportclub aan de Mytylweg openstaan. Toen zij het clubgebouw benaderden, zagen zij een verdachte bestelbus staan, met geopende laaddeuren. De verdachte is bij het horen van de politieauto het struikgewas in gevlucht. De bestelbus was inmiddels volgeladen met drank en etenswaren, afkomstig uit het clubgebouw.

De agenten hebben de hulp ingeroepen van een collega van de hondenbrigade. De verdachte die zich had verstopt in de struiken kwam tevoorschijn toen de politie de diensthond in wilde zetten. De verdachte is aangehouden en de bestelbus is in beslag genomen. De gestolen goederen zijn ter plaatse bij de beheerder van het clubgebouw achtergelaten.

Met meer dan 100 km/u door de bebouwde kom

DE MEERN Woensdagmiddag heeft de politie een 29-jarige man uit De Meern aangehouden omdat hij met een veel te hoge snelheid door de bebouwde kom reed.

De politie hield een snelheidscontrole op de Burgemeester Middelweerdweg. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De 29-jarige automobilist reed met een gemeten snelheid van 105 km/u over de Middelweerdweg. Proces verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Verdachte openlijke geweldpleging aangehouden

UTRECHT Vrijdagochtend om half vier kreeg een 25-jarige man uit IJsselstein een aantal rake klappen na afloop van een avondje stappen.

De man was met een groepje vrienden uitgeweest en stond nog even op de hoek van het Vredenburg en de Drieharingenstraat, omdat een aantal vrienden wilden pinnen.Twee mannen, van respectievelijk 22 jaar uit De Meern en van 24 jaar uit Utrecht, kwamen bij het groepje staan. Zij zochten blijkbaar ruzie, want de 22-jarige man sloeg de 25-jarige man op zijn rechterwang. De portier van een horecagelegenheid kwam tussenbeide. Toen de IJsselsteiner met zijn vrienden verder wilde lopen, kwam de 22-jarige man achter hem aan en sloeg hem opnieuw in zijn gezicht.

Op aanwijzing van de portier en getuigen heeft de politie de mannen uit De Meern en Utrecht aangehouden. Uit verklaringen bleek dat de 24-jarige man niets gedaan had, waarna deze weer op vrije voeten is gesteld. De 22-jarige man uit De Meern zit nog vast op verdenking van openlijke geweldpleging.

Diverse controles

UTRECHT Donderdag hield de politie diverse controles op alcohol, het dragen van de autogordel en het tonen van het rijbewijs.

Tussen twee uur en vijf uur controleerde de politie op snelheid en autogordel op de Koningsweg. In totaal werden 97 bestuurders gecontroleerd. 3 Automobilisten hadden geen gordel om (boete fl. 90,-); 1 bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen (boete fl. 60,-). Vier automobilisten overtraden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h.

Van kwart voor vier tot kwart over vijf werd op de Catharijnesingel eveneens gecontroleerd op alcohol, autogordels en tonen van het rijbewijs. Er werden 100 automobilisten gecontroleerd. 74 bestuurders hebben een blaastest gedaan; niemand bleek boven het toegestane promillage van 0.5 te zitten. 15 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. Elf bestuurders konden hun rijbewijs niet tonen. Een bromfietser kon zijn bromfietscertificaat niet tonen (boete fl. 40,-) en een automobilist kreeg een proces-verbaal voor het voeren van mistverlichting (boete fl. 180,-).

Op de Blauwkapelseweg werd gistermiddag eveneens gecontroleerd op alcohol, autogordels en tonen van het rijbewijs. Zestig automobilisten werden gecontroleerd waarvan 49 de blaastest ondergingen. Niemand oversteeg de maximaal toegestane alcoholpromillage van 0.5. Een persoon, een 37-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden voor het opgeven van een valse naam. Hij werd bekeurd voor het rijden in een niet gekeurde en verzekerde auto. Tevens reed hij met een ontzegging van zijn rijbevoegdheid. Hiervoor zal hij zich voor de rechter moeten verantwoorden. 17 Automobilisten droegen geen gordel en 12 konden geen rijbewijs overhandigen.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook