Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Verkrachter aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdag 11 oktober een 30-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een verkrachting op 11 september jl. van een 24-jarige vrouw in het park Voorn aan de Burgemeester Verderlaan in Utrecht.

De verdachte werd in Rotterdam aangehouden naar aanleiding van een herkenning van een politiefoto. Hij heeft bekend dat hij het 24-jarige slachtoffer op 11 september heeft verkracht.

Tevens bekende de verdachte nog een verkrachting die hij op 30 augustus van dit jaar pleegde in Amsterdam. De 30-jarige verdachte is maandag 15 oktober voorgeleid aan de rechter commissaris.

Straatroof

UTRECHT Maandagavond vond op het Neude een beroving plaats waarbij een 16-ajrige jongen het slachtoffer werd.

Omstreeks half elf werd het slachtoffer aangesproken op het Neude door twee onbekende mannen. De mannen vroegen een vuurtje. Tevens wilde zij de mobiele telefoon van het slachtoffer zien.

De 16-jarige jongen uit Bilthoven liet zijn mobieltje niet zien en liep door. Eenmaal op de Voorstraat ging zijn mobiel af. Toen de jongen de telefoon aannam stonden plotseling de twee mannen naast hem en griste de telefoon uit zijn handen.

Na een korte achtervolging via de Hardebollenstraat, Kalverstraat en vervolgens richting de Predikherenstraat en de Breedstraat raakte de jongen de verdachten kwijt.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Bij de politie kwam maandagmiddag een melding binnen dat een verdachte man had ingebroken in een geparkeerde auto aan de Otterstraat.

Omstreeks vier uur kwamen de agenten ter plaatse. Een getuige hield de portieren van de auto dicht zodat de verdachte niet kon vluchten. De 33-jarige verdachte zonder vaste woon of verblijfplaats had de ruit aan de bestuurderszijde ingeslagen en was de auto ingekropen.

De 46-jarige getuige had het voorval zien gebeuren en aarzelde geen moment. Hij hield de inbreker in de auto in afwachting van de komst van de politie. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook