Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 3-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.10 uur
Mishandeling

UTRECHT In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 oktober kreeg de politie een melding van een vechtpartij op de Keucheniusstraat.

Ter plaatse trof de politie omstreeks tien voor vier een 28-jarige man op de grond aan. De man was door twee tot nu toe onbekende mannen in elkaar geslagen. Door ambulancepersoneel werd geconstateerd dat het slachtoffer meerdere steekwonden had opgelopen. De man werd met spoed overgebracht naar het UMC in Utrecht. Zijn toestand is stabiel.

Het is voor de politie nog onduidelijk wat de aanleiding voor de mishandeling is geweest. Volgens getuigen kwamen de verdachten vanuit de richting van het Oppenheimplein aanlopen. Tijdens onderzoek in de buurt werden twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij dit misdrijf. Beide mannen 23 en 38-jaar beiden uit Utrecht- werden na verhoor weer naar huis gestuurd. Zij bleken niets met het misdrijf te maken te hebben. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze mishandeling. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag op de Weg der Verenigde Naties een snelheidscontrole uitgevoerd.

In totaal werden 1795 voertuigen gecontroleerd. Voor 330 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/u.

Straatroof

UTRECHT Een 38-jarige man uit Emmen werd dinsdagavond beroofd van zijn laptop.

Omstreeks half tien fietste de man vanaf de Jaarbeurs door de Damstraat. Toen hij in de Kanaalstraat reed ter hoogte van de Bandioenstraat werd hij in gehaald door een scooter met twee jongens erop.

De passagier greep plotseling naar de tas die het slachtoffer om zijn schouder had hangen. De man raakte uit balans en viel op de grond. De verdachten pakten de tas met laptop en reden weg. Het slachtoffer moest voor behandeling aan een hoofdwond naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Vernielers aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 oktober kreeg de politie een melding dat twee mannen een ruit bij een horecagelegenheid aan het Neude hadden ingegooid.

Rond tien over twaalf liepen de mannen een 18-jarige man uit Nieuwegein en een 25-jarige man uit Utrecht over het Neude. Zonder enige aanleiding gooide de twee de ruit in. Door getuigen werd gezien dat het tweetal in de richting van het Vredenburg liep.

Agenten zagen de twee mannen omstreeks half één op het Vredenburg in een taxi stappen en kon de twee nog net voordat de taxi wegreed aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de 25-jarige verdachte zich hevig. De man werd met gepast geweld geboeid en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook