Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Bromfietsbestuurder aangehouden

UTRECHT Tijdens een controle donderdagavond in de Twijnstraat kwamen twee bromfietsbestuurders met zeer hoge snelheid de Twijnstraat inrijden.

Omstreeks negen uur zette één van de agenten zijn fiets midden op de weg en probeerde de bestuurders tot stoppen de dwingen. De voorste bromfietsbestuurder zag nog net kans de agent te omzeilen. De tweede bestuurder moest vol in de remmen om de agent niet aan te rijden. Vlak voor de agente kwam de 17-jarige jongen uit Utrecht tot stilstand.

De jongen probeerde toch nog weg te komen door diverse malen hard gas te geven. De agent moest de jongen van zijn bromfiets trekken en boeien om te voorkomen dat hij zou vluchten. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Straatroof

UTRECHT Een 61-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag in haar auto beroofd van haar handtas.

Omstreeks kwart over vijf had de vrouw gepind op het Smaragdplein. Nadat zij boodschappen had gedaan was zij in haar auto gestapt en in de richting van de kruising met de Briljantlaan gereden. Voor het verkeerslicht moest de vrouw stoppen.

Plotseling werd haar rechterachterruit ingeslagen en zag zij een jongen haar handtas van de achterbank wegpakken. De jongen zat achter op een scooter. Beide verdachten reden weg in de richting van de Briljantlaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Voetbalwedstrijd FC Utrecht

UTRECHT De voetbalwedstrijd FC Utrecht - Grazer AK is zonder problemen verlopen. Zowel voor als na de wedstrijd hebben er geen ongeregeldheden plaatsgevonden.

De politie verrichtte in totaal drie aanhoudingen. Een 29-jarige man had een stoeltje vanuit het stadion meegenomen, een 21-jarige man uit Utrecht had vuurwerk afgestoken en een 30-jarige man uit Utrecht werd aangehouden omdat hij een stadion verbod had.

In de week voorafgaand aan het duel heeft de politie gewaarschuwd dat er opgetreden zou worden tegen foutparkeerders. In totaal werden 130 bekeuringen uitgeschreven voor het foutparkeren. Een voertuig werd weggesleept.

Bedreiging

UTRECHT Donderdagmiddag werd rond half vier op de Kanaalstraat een 40-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man riep zowel in het Nederlands als in het Marokkaans discriminerende leuzen over de aanslag in New York.

Een passerende politieman sprak de man hierop aan. Vrijwel onmiddellijk sloeg de man een bierfles, die hij in zijn hand had, kapot en probeerde hiermee de politieman diverse malen te steken. De verdachte ging er vervolgens vandoor.

Later in de middag zagen politiemensen de verdachte staan praten met een andere man. In de hectiek werd de verkeerde man aangehouden. Een familielid van de abusievelijk aangehouden man sloeg toen een politieman diverse malen op het hoofd. Uiteindelijk werd zowel de 40-jarige Utrechter als de 31-jarige IJsselsteiner aangehouden. Deze man werd na verhoor in het politiebureau met een proces-verbaal voor verzet en mishandeling heengezonden.
De Utrechter werd inzake bedreiging in verzekering gesteld.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook