Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 08. 55 uur
Met snorfiets over de autoweg

UTRECHT Agenten die dinsdagmorgen surveilleerden over de Zuilensering konden hun ogen niet geloven toen zij op de tegenovergestelde rijbaan een man op een snorfiets zagen rijden.

De agenten keerden hun voertuig en konden de 19-jarige man uit Utrecht na korte tijd aan de kant van de weg zetten. De Utrechter verklaarde de agenten dat dit zijn eerste werkdag was bij een nieuwe baas en niet te laat wilde komen. Omdat hij zijn auto in het weekend had verkocht had hij snel een snorfiets geleend en de kortste weg naar de Lage Weide gekozen. Wel vond hij dat de autos erg hard en dicht langs hem reden.

De man kreeg een bekeuring voor het rijden op de autoweg. Tevens bleek de snorfiets niet verzekerd te zijn. Om de Utrechter toch nog op tijd op zijn werk te laten komen werd hij door de agenten op zijn werk afgezet.

Diefstal uit auto verdachte aangehouden

UTRECHT Dinsdagmiddag reden agenten over de Amsterdamsestraatweg en zagen een aantal jongens op scooters zich bij het zien van de politie nerveus gedragen. Op datzelfde moment kregen de agenten via de meldkamer door dat er zojuist een inbraak in een auto op de Amsterdamsestraatweg had plaatsgevonden.

De agenten keerden hun voertuig en reden terug naar de jongens. Inmiddels waren de jongens weggereden. Met behulp van een aantal motoragenten werden twee verdachten op de Nieuwe Pijlsweerdstraat aangehouden. De tweede scooter kon niet meer worden achterhaald.

De gestolen laptop werd niet teruggevonden.

Dieven aangehouden

UTRECHT Dinsdagavond werd de politie door personeel van een horecagelegenheid gebeld met de melding dat er twee mannen een zojuist buitgemaakte tas aan het doorzoeken waren en de buit aan het verdelen waren.

Omstreeks kwart voor tien was de politie ter plaatse en zag beide verdachten een 33 en 32-jarige man (woonplaatsen onbekend) aan een tafeltje zitten. Onder de tafel stond een grote boodschappentas. In de tas bevond zich een handtas. Beide verdachten wisten absoluut niet waar de tas vandaan kwam.

Via een mobiel nummer uit de gestolen tas kon het slachtoffer worden bereikt. Zij bleek in een andere horecagelegenheid te zitten en had nog niet gemerkt dat haar tas was gestolen. Beide verdachten werden aangehouden op verdenking van heling en diefstal.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook