Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-09-2001

Politieberichten districten stad Utrecht, 12.20 uur
Autodief op heterdaad betrapt

UTRECHT Vrijdagavond heeft de politie een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De verdachte kwam net met de autoradio in zijn hand uit een auto stappen, die naast het politiebureau geparkeerd stond.

Rond half elf kwamen de agenten in hun dienstwagen vanaf de binnenplaats van bureau Paardenveld de Bergstraat in rijden. Zij zagen in één van de geparkeerde autos een man zitten op de bijrijdersstoel. Toen zij langsreden stapte deze man uit, met in zijn hand de autoradio. Toen de agenten de man aanspraken bekende hij spontaan de autokraak en deelde mee uit te zijn op een slaapplaats.

Behalve de autoradio bleek de verdachte ook schroevendraaiers en een vermoedelijk gestolen bankpas in zijn bezit te hebben. De 37-jarige man is aangehouden en ingesloten op het bureau.

Snelheidscontroles

UTRECHT Vrijdagmiddag heeft de politie verschillende snelheidscontroles gehouden in de stad Utrecht.

Tussen half drie en vijf uur is gecontroleerd op de Biltsestraatweg. In totaal werd de snelheid van 1745 voertuigen gemeten. 46 automobilisten overschreden de maximum snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 119 km/u, terwijl ter plaatse een maximum snelheid geldt van 80 km/u.

Tussen drie en vijf uur is gecontroleerd op de Amsterdamsestraatweg. Hier werd de snelheid van 1429 voertuigen gemeten. 255 automobilisten overschreden de maximumsnelheid van 50 km/u. De hoogstgemeten snelheid was 75 km/u.

Brand in woning Ibisdreef

UTRECHT Vrijdagavond is brand ontstaan in een woning aan de Ibisdreef. Bewoners waren niet aanwezig in het pand.

De politie, die rond half twaalf ter plaatse kwam, zag zwarte rook die uit een pand op de zesde verdieping van het flatgebouw kwam. De agenten hebben de buren gevraagd het gebouw uit voorzorg te verlaten, in afwachting van de brandweer. De brandweer trof in het betreffende pand geen bewoners aan en had het vuur snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan door een brandende sigarettenpeuk die op een bank heeft liggen smeulen.

Doorgereden automobilist aangehouden

UTRECHT Vrijdagochtend heeft de politie een 23-jarige automobilist aan kunnen houden die eerder, met te veel alcohol op, een aanrijding had veroorzaakt en de plaats van het ongeval had verlaten.

Rond kwart over zeven s morgens stond een 42-jarige man uit Utrecht met zijn auto voor het rode verkeerslicht bij het Salvador Allendeplein te wachten. De achteropkomende auto kon blijkbaar niet tijdig remmen en botste tegen de auto van de 42-jarige man aan. De bestuurder van de achteropkomende auto, een 23-jarige inwoner van Utrecht, is vervolgens met hoge snelheid weggereden van de plek van het ongeval.

Het achtergebleven slachtoffer noteerde het kenteken van de wegrijdende auto. Een politieagent in burger zag de verdachte auto met hoge snelheid over de Kardinaal de Jongweg rijden en waarschuwde de meldkamer. Collega politieagenten uit Zeist wisten de verdachte vervolgens in Zeist, ter hoogte van de kruising van de Utrechtseweg met de Amersfoortseweg aan te houden. De bestuurder en de inzittenden van het voertuig zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de agenten een alcohollucht roken is een ademanalyse bij de bestuurder uitgevoerd. Hieruit bleek dat de 23-jarige Utrechter 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook