Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur
Controle horecagelegenheid

UTRECHT- Op vrijdagavond vond een inval plaats in een horecagelegenheid gelegen aan de Amsterdamsestraatweg. Bij de politie was informatie binnengekomen dat vanuit deze horecagelegenheid verdovende middelen zouden worden verkocht.

In het pand werden 4 mannen aangehouden in de leeftijd van 22 tot 35 jaar afkomstig uit Maarssen en Utrecht. Er werd een kleine hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. De gelegenheid is voor onbepaalde tijd gesloten. Bij de zoeking werd gebruik gemaakt van honden die gespecialiseerd zijn in het opsporen van verdovende middelen.

In totaal werkten aan deze actie 30 politiemensen mee van Bijzondere Wetten, team Astrix, de vreemdelingendienst en de hondenbrigade.

Verkeerscontrole `Ruim Baan`

UTRECHT - Maandag avond en nacht heeft de politie voor de zevende keer een grote verkeerscontrole onder de naam `Ruim Baan` uitgevoerd.

Aan de controle werd door 110 politiemensen meegewerkt. In totaal werden 154 voertuigen gecontroleerd. De politie schreef bekeuringen uit voor onder andere: het voeren van de verkeerde of geen verlichting, 37 maal voor het niet dragen van de autogordel, 6 voor een slechte technische staat van het voertuig en 31 bestuurders konden het rijbewijs niet tonen.

Bij de controle op bromfietsen kregen 11 bestuurders een bekeuring. Hier ging het onder andere om het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het niet hebben van een geldig verzekeringsbewijs, een te hoge constructiesnelheid en het niet dragen van de helm.

Tijdens de actie trof de politie 3 illegale prostituees aan. Tevens werden 2 bestuurders aangehouden voor het onder invloed rijden. Eén bestuurder vond het nodig de politie te beledigen waarop hij ook werd aangehouden.

Poging straatroof

UTRECHT De politie kreeg maandagavond de melding dat een vrouw voor haar flat op de Rooseveltlaan beroofd werd.

De 68-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks half negen in de richting van haar flat. Zij had al enige tijd het vermoeden dat zij gevolgd werd. Ter hoogte van de ingang van haar flat kwam de onbekende man naar haar toelopen en probeerde haar tas uit haar hand te trekken.

De Utrechtse wist echter haar tas stevig vast te houden waardoor de overvaller zijn poging staakte en wegvluchtte. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze poging straatroof. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan het Vredenburg vond maandagmiddag een diefstal plaats. De verdachten konden direct worden aangehouden.

Omstreeks kwart voor vier zag winkelpersoneel een vrouw en een jongen uit het pashokje komen. De vrouw had een zeer opvallende dikke buik en de gepaste kledingstukken waren uit het pashokje verdwenen.

Toen de verdachten in de gaten kregen dat het personeel het niet vertrouwde zetten zij het op een lopen. Het tweetal kon buiten de winkel worden aangehouden. Het betrof een 22-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige jongen eveneens zonder vaste woon of verblijfplaats.

Uit onderzoek bleek dat de vrouw vermoedelijk illegaal in Nederland verblijft. Zij zal worden overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook