Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.25 uur
Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Steenweg werd woensdagmiddag een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks kwart voor twee ging het alarm van de winkel af. Personeel zag dat een 19-jarige vrouw uit Utrecht met een kinderwagen probeerde de winkel uit te komen. Aan de Kinderwagen had zij een tas met daarin twee paar schoenen.

Inmiddels was de politie gearriveerd. De agenten vroegen de vrouw of zij een aankoopbewijs kon laten zien. De vrouw had geen bon. Hierop werd zij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Verkeersongeval letsel

UTRECHT Op de Zamenhofdreef vond woensdagmiddag een aanrijding plaats, waarbij de bestuurder met letsel moest worden overgebracht naar het UMC in Utrecht.

Een 84-jarige man uit Utrecht reed omstreeks half vijf met zijn auto over de Zamenhofdreef in de richting van de Theemsdreef. De man verklaarde dat hij in de bocht in plaats van op de rem het gaspedaal had ingedrukt. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en botste tegen een boom en een verkeerspaal.

Door de aanrijding vloog de auto over de kop en kwam in de berm tot stilstand. Omstanders haalden het 84-jarige slachtoffer uit zijn auto. De Utrechter bleek uiteindelijk lichte verwondingen te hebben.

Rijden zonder rijbewijs

UTRECHT Tijdens de surveillance wilden agenten woensdagavond omstreeks kwart voor elf een voertuig controleren op de Lieven de Keijlaan.

Op het moment dat de bestuurder van het voertuig in de gaten kreeg dat de politie hem wilde controleren gaf hij gas en reed weg via de Patrimoniumstraat linksaf de Min. De Visserstraat in. Tijdens de achtervolging doofde de bestuurder de verlichting van zijn voertuig.

In de Min. De Visserstraat had de bestuurder zijn voertuig snel in een parkeervak gereden en de motor uitgezet. De agenten zagen de auto staan en parkeerden naast het voertuig. De bestuurder een 22-jarige man uit Utrecht verklaarde niet gezien te hebben dat de politie achter hem reed. Onderzoek wees uit dat de Utrechter niet in het bezit van een rijbewijs was en in een onverzekerde auto reed. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook