Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.05 uur
Autoinbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance werd de politie zondagavond aangesproken door een getuige die gezien had dat een man de achterruit van een auto had vernield en goederen had weggenomen.

Omstreeks tien over zes trof de politie op het Smakkelaarsveld een bestelbus aan waarvan de achterruit was ingeslagen. Op hetzelfde moment zagen de agenten een man achter het busje vandaan komen en hard wegfietsen. De man werd achtervolgd door en getuige.

Na een korte sprint kon de politie de 35-jarige verdachte uit Utrecht aanhouden. De Utrechter bekende meteen dat hij uit het busje een video had gestolen. De verdachte werd voor verhoor mee genomen naar het bureau.

Betrapt op stelen ruitenwissers

UTRECHT Door getuigen werd zondagmiddag naar de politie gebeld dat er zojuist twee mannen bij de Jaarbeurs de ruitenwissers van een auto hadden gestolen.

Aan de hand van het opgegeven signalement en de beschrijving van het voertuig kon de politie het tweetal op de Overste den Oudenlaan aan de kant zetten. De 31-jarige bestuurder gaf meteen aan dat hij de diefstal had gepleegd. Zijn 41-jarige passagier wist van niets.

Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT In de nacht van zondag 9 op maandag 10 september kreeg de politie een inbraakmelding bij een woning aan de 1ste Daalsedijk.

Omstreeks drie uur was de politie ter plaatse en begon met het controleren van het pand. Op de eerste en tweede verdieping werd niets aangetroffen. Op de derde verdieping troffen agenten de installatie en oogst van een professionele hennepplantage aan. Tevens bevonden zich twee verdachten op deze verdieping.

De verdachten -een 49-jarige vrouw en een 57-jarige man beiden uit Maarssen- werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De apparatuur werd in beslag genomen.

Buschauffeur beroofd, verdachte aangehouden

UTRECHT - Omstreeks zeven uur zondagavond werd aan de Stadionlaan een buschauffeur mishandeld en beroofd.
Twee agenten waren snel ter plaatse en zagen de verdachte op het Herculesplein lopen. In een café aan dit plein zaten tientallen FC Utrecht supporters feest te vieren na hun overwinning tegen FC Groningen.

De verdachte verzette zich hevig, waardoor er een worsteling ontstond om de verdachte af te voeren. Zon twintig à dertig FC Utrecht supporters stonden er omheen en bemoeiden zich met de aanhouding. Met duw- en trekwerk probeerden zij de agenten te beletten de verdachte vast te houden. Er werden honden ingezet om de, veelal dronken, supporters op een afstand gehouden. Uit de omgeving werden een tiental extra agenten verzocht naar het Herculesplein te komen voor het geval de zaak zou escaleren. Door een kordaat optreden van de agenten ter plaatse is dit niet gebeurd.
Twee agenten raakten licht gewond.
De identiteit van de verdachte is nog onbekend. Ook de buit is onbekend.

Deel: ' Politieberichten stad Utrecht '
Lees ook