politie twente

dronken man rijdt voetgangster en fietser aan
vriezenveen
zaterdagmorgen 1 januari reed een 23-jarige automobilist uit harbrinkhoek een voetgangster en een fietser aan in beschonken toestand. zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

de man reed omstreeks 06.20 uur op de westeinde in vriezenveen een 28-jarige voetgangster uit vriezenveen aan, die op de westeinde liep in de richting van het centrum. de vrouw liep daar samen met haar vriendin. een getuige fietste aan de andere zijde van de weg en zag dat de automobilist hard reed, de vrouw aanreed en vervolgens met onverminderde snelheid zijn weg vervolgde. de 28-jarige vrouw is door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

verderop op de westeinde reed de automobilist vervolgens een 26-jarige fietser uit vriezenveen aan die samen met drie vrienden op de westeinde fietste. de automobilist reed de 26-jarige man van achteren aan. hij is met zwaar lichamelijk letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

de 23-jarige automobilist is aangehouden. hij bleek onder invloed te zijn van alcohol, de ademanalyse wees 1,36 promille uit. zijn rijbewijs is ingevorderd. overigens is de man beginnend bestuurder. de man is in verzekering gesteld.

de verkeers ongevallen analyse (voa) onderzoekt de beide ongevallen.
(2011000135 / 2011000145)

man bedreigt agent met stroomstootwapen
losser
omstreeks 04.30 uur is een 43-jarige oldenzaler aangehouden omdat hij een agent in functie had bedreigd met een stroomstootwapen. de man is in verzekering gesteld.

omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding van een vervelende klant bij een horecagelegenheid aan de smalmaatstraat in losser. de agenten troffen daar een dronken persoon aan. toen één van de agenten probeerde met de man een gesprek aan te gaan, pakte de man een stroomstootwapen, gelijkend op een mobiele telefoon, en bedreigde de agent hiermee. daarop is de man direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. de man is in verzekering gesteld

de politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie twente pal achter haar medewerkers. de dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.
(2011000109)

aangehouden voor mishandeling
enschede
zaterdag 1 januari kwam omstreeks 00.30 uur een melding binnen van een grote ruzie in een woning aan de wethouder beversstraat in enschede. in de woning was een ruzie ontstaan tussen een 44-jarige enschedeër en een 38-jarige enschedeër. de mannen hebben met elkaar gevochten en zijn beiden gewond geraakt. de mannen zijn allebei overgebracht naar het ziekenhuis. nadat beide mannen zich in het ziekenhuis hebben laten behandelen aan hun verwondingen, zijn zij allebei in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
(2011000007)

zaterdag 1 januari omstreeks 01.14 uur zijn op de wondestraat in almelo twee mannen aangehouden voor mishandeling. op de wondestraat was een ruzie ontstaan tussen een aantal buurtbewoners. een aantal kinderen waren op straat bezit met het afsteken van vuurwerk, toen zij werden belaagd door twee mannen. de man zou de kinderen hebben bedreigd. vervolgens zijn de ouders van de kinderen de straat op gegaan en ontstond een vechtpartij tussen de twee mannen en een aantal buurtbewoners. uiteindelijk wisten de agenten de groepen te scheiden. de twee mannen, twee almeloërs van 27 en 25 jaar oud, zijn aangehouden.
(2011000011)

zaterdag 1 januari omstreeks 07.30 uur is een 27-jarige man uit dieren aangehouden voor mishandeling van een 26-jarige lossenaar. de man is na verhoor heengezonden.
(2011000142)

zaterdag 1 januari omstreeks 06.15 uur is een 18-jarige man uit borne aangehouden. hij wordt verdacht van mishandeling van de eigenaar van een café aan de pastoriestraat in hengelo. de man is voor verder onderzoek ingesloten.
(2011000128)

aangehouden voor bedreiging
enschede
een 35-jarige man uit enschede is omstreeks 05.00 uur aangehouden bij een horecagelegenheid op de oude markt in enschede. de enschedeër had bedreigingen geuit tegen een 40-jarige portier. de enschedeër is voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

op het politiebureau werd de enschedeër agressief en vernielde een toegangsdeur van de ophoudkamer. na verhoor is de man heengezonden, proces-verbaal wordt opgemaakt voor de bedreiging en de vernieling.
(2011000082)

aangehouden voor belediging agent
hengelo
een 15-jarige hengeloër is omstreeks 04.45 uur aangehouden. toen agenten op de enschedesestraat een fietser passeerden, begon deze de agenten uit te schelden hierop is de jongeman aangehouden voor het beledigen van een agent in functie. na verhoor is hij heengezonden.
(2011000067)

vuurwerkpistolen in beslag genomen
enschede
vrijdag 31 december zagen surveillerende agenten op de gladiolenstraat in enschede een jongen schieten met een vuurwerkpistool. de agenten hielden de jongen, een 21-jarige enschedeër, direct aan. eén van de jongens die bij de 21-jarige enschedeër stond, bleek ook een vuurwerkpistool bij zich te hebben. ook deze 22-jarige enschedeër is aangehouden. de vuurwerkpistolen en bijbehorende munitie zijn in beslag genomen, proces-verbaal wordt opgemaakt.
(2010115892)

vrijdag 31 december omstreeks 18.30 uur is een 22-jarige man uit enschede aangehouden. de man was in het bezit van een vuurwerkpistool. de man is meegenomen naar het politiebureau. het vuurwerkpistool is in beslag genomen. proces-verbaal wordt opgemaakt.
(2010115993)

Deel: ' Politieberichten Twente 01-01-2011 '


Lees ook