politie twente

mercedes gestolen
tubbergen
tussen zondag 4 september 22.30 uur en maandag 5 september 10.00 uur is voor de toegangsdeur van een autoherstelbedrijf aan de nobelstraat een zwarte mercedes s450 met duits kenteken: noh d120 gestolen.

politie twente wil graag in contact komen met mensen die tussen genoemde tijdstippen of in de periode hiervoor iets verdachts hebben gezien in de nobelstraat. ook mensen die weten waar de mercedes zich thans bevindt, worden verzocht zich te melden. dit kan via het algemene nummer van de politie twente, team tubbergen 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2011084435)

bedrijfsinbraak, politie zoekt getuigen oldenzaal
tussen zondag 4 september 17.00 uur en maandag 5 september 08.40 uur is ingebroken bij een autorecyclingbedrijf aan de loweg.

uit het bedrijf zijn meerdere katalysatoren van verschillende merken en types weggenomen. het bedrijf was slotvast afgesloten en het terrein is omheind met een hoog hekwerk. het is niet bekend hoe de inbrekers zijn binnengekomen.

politie twente wil graag in contact komen met mensen die iets verdachts hebben gezien in de loweg tussen genoemde tijdstippen of in de periode ervoor, aangezien het mogelijk is dat de daders al eerder het bedrijf hebben bekeken. zij worden verzocht zich te melden. dit kan via het algemene nummer van de politie twente, team oldenzaal 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2011084383)

jongen gewond bij aanrijding
almelo
bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising weezebeeksingel / windmolenbroeksweg is maandag 5 september een 8-jarige jongen uit almelo gewond geraakt.

de jongen zat bij zijn vader (29 jaar) in de auto. zij reden over de windmolenbroeksweg. op de kruising met de weezebeeksingel, kwam hun auto in botsing met een auto die vanaf de weezebeeksingel kwam. deze werd bestuurd door een 63-jarige man uit rheden, die volgens getuigen door het rode verkeerslicht was gereden. de man verklaarde zelf naderhand dat hij slecht zicht had in verband met de laaghangende zon. de 8-jarige jongen is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. beide auto's zijn afgesleept. (2011084650)

bestelbusje in de sloot
manderveen
op de manderveenseweg is maandag 5 september een 39-jarige man uit daugavpils (polen) met een bestelbus in de sloot terecht gekomen.

de man reed omstreeks 20.00 uur over de manderveenseweg vanuit tubbergen. volgens getuigen zou de man slingerend over de weg zijn gegaan. in de bocht ter hoogte van de wanmakersweg zou de man de macht over het stuur zijn verloren en in de naastgelegen sloot terecht zijn gekomen. ter plaatse gekomen agenten troffen de man niet bij de bestelbus aan. hij had lopend zijn weg vervolgd en was staande gehouden door ambulancepersoneel. de man gaf aan de agenten toe dat hij alcohol had gedronken en dit gaf de blaastest ook aan. ook bleek dat zijn rijbewijs eerder dit jaar was ingevorderd. de ademanalyse wees 2,55 promille uit. de bestelbus is afgesleept. processen-verbaal zijn opgemaakt, voor rijden onder invloed, rijden zonder geldig rijbewijs en het verlaten van de plek van het ongeval. (2011084666 / 2011084668 / 2011084744)

scooterrijder gewond
markelo
een 42-jarige scooterrijder uit markelo is maandag 5 september om 17.05 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

de scooterrijder reed op de visschersdijk in de richting van markelo. in de bocht ter hoogte van de ensinkgoorsdijk kwam hem een auto tegemoet, bestuurd door een 87 jarige man uit markelo. zij kwamen in met elkaar in botsing, vermoedelijk doordat de automobilist in de bocht te ver op de weghelft van de scooterrijder was gekomen. de 42-jarige markeloër is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis onderzocht. de verkeersongevallen analyse van politie twente doet onderzoek naar de toedracht. (2011084643)

geen voorrang
nijverdal
een 21-jarige fietsster uit nijverdal is maandag 5 september gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de constantijnstraat.

de fietsster reed vanuit de korenbloemstraat de voorrangsweg constantijnstraat op. hier gaf zij geen voorrang aan een van links komende auto, bestuurd door een 45-jarige man uit nijverdal. een aanrijding was het gevolg. de 21-jarige is met onbekend letsel per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. proces-verbaal wordt opgemaakt. (2011084628)

huisverbod uitgereikt

hengelo

een 49-jarige man uit hengelo heeft maandag 5 september een huisverbod opgelegd gekregen. de man wordt verdacht van huiselijk geweld. hulpverlening is opgestart. (2011084349)

huisverbod
het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. de maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. de burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. de uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter. meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl


-----------------------
26 nvember 2010
chantal westerhof / marije versteeg: 053-4555588

dinsdag 6 september 2011
telefoon: 053-4555588

---- --

Deel: ' Politieberichten Twente 06-09-2011 '
Lees ook