politie twente

persberichten politie twente 7 april 2010

winkeldief aangehouden

borne

dinsdag 6 april kreeg de politie melding van een winkeldiefstal in een winkel aan de nieuwe markt in borne. toen de politie ter plaatse kwam, was de dader niet meer in de winkel aanwezig. op beelden van de bewakingscamera was te zien dat een man omstreeks 13.30 uur goederen uit de verpakking haalde en deze meenam. de man liep vervolgens de winkel uit en is er op een fiets vandoor gegaan. aan de hand van het signalement, kon de politie de dader, een 50-jarige hengeloër, omstreeks 17.15 uur aanhouden op de oldenzaalsestraat in hengelo. de hengeloër is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010023976)

groep jongens slaat jongen in elkaar, de politie zoekt getuigen

goor

dinsdag 6 april werd op het politiebureau aangifte gedaan van zware mishandeling van een 17-jarige jongen uit goor. deze mishandeling vond plaats in de vroege ochtend van maandag 5 april, tussen 01.15 en 01.30 uur op de herman meijermanstraat in goor.

omstreeks 01.15 uur liep de 17-jarige jongen uit goor op de herman meijermanstraat. plotseling werd hij van achteren in zijn nek geslagen. toen hij zich omdraaide, kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht, waardoor hij viel. vervolgens werd hij door een groep van ongeveer zes jongens in elkaar geschopt en geslagen. de daders zijn onbekenden van de 17-jarige jongen.

de politie is op zoek naar de daders. het gaat om een groep van ongeveer zes jongens van rond de 20 jaar. twee van de jongens hebben een buitenlands uiterlijk, vermoedelijk turks. wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben zien gebeuren, of weten wie de daders zijn. zij worden verzocht zich te melden. dit kan via het algemene nummer van politie twente, team hof van twente 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2010030154)

twee mannen aangehouden voor in bezit hebben van softdrugs

almelo

woensdagochtend 7 april omstreeks 00.30 uur zagen surveillerende agenten op de schoolstraat in almelo twee mannen lopen op de groenstrook. de agenten zagen dat de mannen zich verdacht gedroegen en besloten daarom poolshoogte te gaan nemen. bij controle bleek dat beide mannen in het bezit waren van een gebruikershoeveelheid softdrugs. tussen de beplanting op de groenstrook troffen de agenten een boterhamzak gevuld met wiet aan. de beide mannen, twee almeloërs van 28 en 29 jaar, werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. na verhoor zijn de mannen heengezonden. tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. de drugs is in beslag genomen. (2010030352)

drie hennepkwekerijen aangetroffen

almelo

met dank aan drie anonieme meldingen, heeft de politie dinsdag 6 april een drietal hennepkwekerijen kunnen ontruimen.

in een woning aan de esgang in almelo werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. er werden in twee ruimtes in totaal 425 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. een 25-jarige almeloër is aangehouden. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

in een andere woning aan de esgang in almelo werden, verdeeld over drie ruimtes, 154 planten aangetroffen. ook waren de restanten van een eerdere oogst te zien. de planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen. er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. een 21-jarige almeloër is aangehouden. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

ook in een schuur van een woning aan de canadahof in almelo werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. in totaal werden hier 73 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom. de eigenaar van de kwekerij, een 27-jarige almeloër, is aangehouden. tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010030161 / 2010029215 / 2010022931)

man aangehouden voor in bezit hebben van vuurwapen

hengelo

woensdagmorgen 7 april omstreeks 01.00 uur is een 26-jarige hengeloër aangehouden voor het in bezit hebben van een vuurwapen.

omstreeks 00.15 uur kreeg de politie melding dat er een voertuig op een parkeerplaats aan de oude bornseweg in hengelo stond. agenten hebben de auto en de inzittende, een 26-jarige hengeloër, gecontroleerd. hieruit bleek dat de hengeloër nog een openstaande bekeuring op zijn naam had staan. de agenten verzochten de man om mee te rijden naar het politiebureau om deze bekeuring te betalen. aan dit verzoek gaf de man gehoor en ging mee naar het bureau in hengelo. bij controle van het voertuig, trof de politie een vuurwapen aan. hierop is de man aangehouden. hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. het wapen en de auto zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. (2010030353)

twee kinderen gewond bij aanrijding

almelo

dinsdag 6 april vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats op de wierdensestraat in almelo. een 39-jarige vrouw fietste op de wierdensestraat in almelo, gaande in de richting van de westerstraat. naast haar fietste haar 6-jarige zoontje en bij haar achterop zat haar 3-jarige zoontje. voor haar kwam een scooter op haar weghelft rijden. waarschijnlijk zag de scooterbestuurder de vrouw en haar kinderen niet, want hij reed tegen de fietsers aan. de kinderen zijn met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. tegen de 16-jarige scooterbestuurder uit almelo wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010030314)

twee huisverboden uitgereikt.

nijverdal / almelo

de politie heeft op dinsdag 6 april twee huisverboden uitgereikt.

nijverdal

een 19-jarige man uit nijverdal heeft dinsdag 6 april een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. hij wordt verdacht van vernielingen in de woning van zijn ouders. de man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010030026)

almelo
een 33-jarige almeloër is dinsdag 6 april buiten heterdaad aangehouden in verband met huiselijk geweld tegen zijn 27-jarige vriendin. hij heeft een huisverbod opgelegd gekregen en zal in verzekering worden gesteld. (2010029120)

huisverbod
het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. de maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. de burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. de uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl

Deel: ' Politieberichten Twente 07-04-2010 '


Lees ook