politie twente

oldtimer gestolen, politie zoekt getuigen oldenzaal
woensdagavond 18 januari deed een 41-jarige man uit oldenzaal een zeer vervelende ontdekking. zijn auto, een witte vauxhall firenza sl met het kenteken 30-74-sv bleek te zijn gestolen. de auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de bloemenkamplaan in oldenzaal. de auto had een defecte accu en kon dus niet gestart worden. de diefstal van de auto moet tussen 15 januari 22.45 uur en woensdag 18 januari hebben plaats gevonden.

wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de diefstal of weten waar deze auto nu is. zij worden verzocht zich te melden. dit kan via het algemene nummer van de politie twente, team oldenzaal 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000. (2012005973)

fietser gewond bij aanrijding
enschede
een 13-jarige jongen uit enschede raakte woensdag 18 januari gewond bij een aanrijding.

woensdagmiddag 18 januari omstreeks 15.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de beltstraat in enschede. een 13-jarige jongen fietste over de boulevard 1945 en wilde de beltstraat oversteken in de richting van de koningsstraat. op de beltstraat stond een vuilniswagen om containers te legen. hierdoor werd het zicht naar rechts ontnomen voor de 13-jarige. de 13-jarige stak voor de vrachtauto de straat over en kwam in aanrijding met een bestelbus, bestuurd door een 19-jarige man uit enschede. de 13-jarige kwam ten val en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2012005860)

meisje gewond bij aanrijding
holten
een 16-jarige meisje uit holten raakte woensdag 18 januari gewond bij een aanrijding met een automobilist.

woensdagmiddag 18 januari omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de oranjestraat in holten. een 16-jarig meisje fietste over het voetpad van de oranjestraat, gaande in de richting van de larenseweg. het meisje fietste van het voetpad de fietsstrook van de oranjestraat op. hierbij kwam zij tegen de auto van een 24-jarige automobilist uit holten. het meisje kwam ten val en raakte gewond. zij werd ter plaatse door het ambulancepersoneel nagekeken. (2012005908)

twee mannen aangehouden voor bedreiging ootmarsum
woensdagavond 18 januari zijn twee mannen aangehouden in verband met het bedreigen van een 43-jarige man en een 27-jarige vrouw uit ootmarsum.

de 43-jarige man en zijn 27-jarige vriendin werden woensdagavond omstreeks 21.00 uur in hun woning aan de palthestraat in ootmarsum bedreigd door twee mannen. twee mannen, een 27-jarige man uit enschede en een 30-jarige man uit vught, waren bij de woning van het stel gekomen. in de woning was een ruzie ontstaan, die uitmondde in de bedreiging door de twee mannen. de politie werd ingeschakeld. de 30-jarige man werd in de woning aangehouden. op de hoek van de straat werd de 27-jarige man aangehouden. beiden zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2012005944)

resultaten controles parkeeroverlast schuttersveld enschede
politie twente heeft vanaf november 2011 controles gehouden op parkeeroverlast aan het schuttersveld in enschede. de controles hadden tot doel de overlast terug te dringen en de verkeersveiligheid te verhogen.

de eerste week werd alleen gewaarschuwd. daarna werd verbaliserend opgetreden. bekeuringen werden uitgeschreven voor parkeren in groenstroken, op het trottoir, voor uitritten of op de rijbaan. de resultaten laten zien dat de overtredingen gedurende de controleperiode afnamen. . week 1 ( 7-11 november): tussen 40-45 bekeuringen per dag; . week 2 en 3: tussen 25-30 bekeuringen per dag; . week 4 en 5: tussen 10-20 bekeuringen per dag; . week 6, 7 en 8: 4 bekeuringen per dag; . week 9: geen bekeuringen . week 10 (eerste week januari): 2 bekeuringen per dag.

ook het komende jaar zullen door de politie controles worden gehouden op het schuttersveld. (2012006062)

hieronder het persbericht van 24 oktober jl.: politie gaat parkeeroverlast schuttersveld aanpakken enschede
sinds enige tijd is de parkeeroverlast aan het schuttersveld drastisch toegenomen. politie twente, team enschede-centrum, start een project om de overlast terug te dringen en de verkeersveiligheid te verhogen.

geconstateerd is dat de auto's geparkeerd worden in groenstroken, op het trottoir, voor uitritten of deels op de rijbaan. hierdoor ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties, zoals het blokkeren van doorgangen voor hulpdiensten, voetgangers en gehandicapten die over de rijbaan moeten en schade aan de groenstroken.

deze week starten de controles. na een waarschuwingsperiode zal verbaliserend worden opgetreden. een boete voor foutparkeren is 70 euro. tevens is bij gevaarzetting de boete hoger of kan de auto weggesleept worden.


-----------------------
26 nvember 2010

Deel: ' Politieberichten Twente 19-01-2012 '
Lees ook